Cap Limpede

Stirile zilei

Au existat FEMEI-PREOT? Cum a reactionat Vaticanul la aceasta ipoteza de sute de ani!

Mai multe fresce din secolul 3 d. Hr. indica faptul ca au existat femei-preot in perioadele timpurii ale crestinatatii, scrie dailymail.co.

Descoperite in Catacombele Priscillei, din Roma, frescele care au fost recent restaurate infatiseaza scene biblice, dar si doua scene controversate. Este vorba despre o imagine cu un grup de femei, care sarbatoresc taina impartasaniei. O a doua fresca infatiseaza o femeie cu bratele desfacute, in mod identic cu cel al preotilor care oficiaza Liturghia. Mai mult, site-ul italian al catacombelor descrie vesmintele femeii ca fiind o roba liturgica.

Imaginile au fost sustinute si promovate de Asociatia Femeilor Preoti Romano-Catolici drept dovezi ca in trecut au existat femei-preoti si ca, in consecinta, ar trebui sa existe si astazi.

Oficialii Vaticanului spun insa ca aceste interpretari ale frescelor sunt „legende si fabule”. Vaticanul a limitat preotia doar la barbati, motivand ca Iisus si-a ales apostolii doar din randul barbatilor.

Sursa: antena3.ro

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-49150").on("click", function(){ $(".com-click-id-49150").show(); $(".disqus-thread-49150").show(); $(".com-but-49150").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});