Acasă Stirile zilei ATFER: Privatizarea CFR Marfa va crea prejudicii statului si firmelor private

ATFER: Privatizarea CFR Marfa va crea prejudicii statului si firmelor private

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Asociatia Transportatorilor Feroviari din Romania considera ca privatizarea CFR Marfa se face pe genunchi si ca vor crea prejudicii insemnate atat statului, cat si operatorilor privati de transport.

„Procedura de privatizare, precum si Hotararea de Guvern privind privatizarea nu au fost supuse consultarii patronatului din domeniu, asa cum eronat s-a specificat in proiectul HG elaborat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. In ultima procedura de privatizare publicata, pentru datoriile istorice ale CFR Marfa catre bugetul statului si cele catre CFR SA (Infrastructura) s-a prevazut conversia acestora in actiuni, respectiv cesiunea si compensarea partiala a datoriei catre CFR SA si apoi conversia acesteia in actiuni. Consideram aceasta procedura ca inechitabila fata de ceilalati operatori de transport, care in decursul timpului au fost penalizati pentru astfel de datorii, precum si fata de stat, caruia i se diminueaza nejustificat bugetul de sanatate si asigurari sociale. De asemenea, aceasta procedura favorizeaza, prin efectul licitatiei si al negocierii, diminuarea acestor datorii in valoare absoluta cu ocazia privatizarii”, se arata intr-un comunicat transmis de ATFER.

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat vineri ca strategia de privatizare a CFR Marfa va fi aprobata saptamana viitoare in sedinta de guvern. Ministerul Transporturilor va organiza marti o dezbatere publica privind proiectul de hotarare de guvern pentru aprobarea strategiei de privatizare a companiei.

Vanzarea companiei de transport feroviar este una din conditiile asumate de Guvern prin acordurile cu institutiile internationale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos