Acasă Sanatate ATENTIONARE asupra pacientilor cu BOLI CARDIACE: ASPIRINA are EFECTE NEGATIVE!

ATENTIONARE asupra pacientilor cu BOLI CARDIACE: ASPIRINA are EFECTE NEGATIVE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Expertii britanici atentioneaza pacientii cu boli cardiace asupra faptului ca aspirina are efecte negative directe asupra lor, recomandand sa fie inlocuita cu un alt medicament.

Aspirina a fost recomandata aproape un deceniu pentru a combate riscul de declansare a accidentelor vasculare cerebrale cauzate de o neregularitate a ritmului cardiac, insa cercetatorii britanici au ajuns de curand la concluzia ca efectele negative ale acestui medicament sunt mai mari decat cele pozitive, informeaza dailymail.co.uk.

Potrivit expertilor de la NHS, cei un milion de pacienti britanici diagnosticati cu fibrilatie atriala (AF) ar trebui sa foloseasca o noua generatie de medicamente anticoagulante.

Prescrierea unor mai medicamente mai bune si tratarea persoanelor cu riscuri medicale ar putea preveni producerea a 7.000 de accidente vasculare si a 2.000 de decese premature in fiecare an, a precizat National Institute for Health and Care (NICE) din Marea Britanie.

Se estimeaza ca aproximativ un milion de britanici sufera de fibrilatie atriala, o afectiune vinovata de producerea unei septimi din totalul accidentelor vasculare cerebrale.

In cazul pacientilor diagnosticati cu AF, activitatea electrica a atriilor este dezorganizata si foarte rapida, pompand prea mult sange in ventricule, care vor functiona ineficient, si ducand la aparitia unor mici cheaguri sangvine, ce pot sa declanseze un accident vascular cerebral.

Aproximativ jumatate dintre acesti pacienti, care ar putea beneficia de pe urma medicamentelor anticoagulante, nu primesc respectivele medicamente, fiindu-le prescrise doze zilnice de aspirina.

Noul ghid de recomandari formulate de NICE stipuleaza faptul ca aspirina nu mai trebuie sa fie prescrisa pentru a preveni accidentele vasculare cerebrale cauzate de AF, contrazicand astfel recomandarile formulate in 2006.
Potrivit celor mai recente studii in domeniu, aspirina nu este la fel de eficienta ca medicamentele anticoagulante si nici la fel de sigura, pentru ca prezinta un risc mai mare de hemoragii cerebrale si stomacale in comparatie cu alte medicamente anticoagulante.

Din clasa noilor anticoagulanti aprobati de NHS se numara medicamente precum dabigatran, rivaroxaban si apixaban.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos