Acasă Stirile zilei Atentie, romani! Doua persoane au murit de noul coronavirus in Romania, iar...

Atentie, romani! Doua persoane au murit de noul coronavirus in Romania, iar 433 de persoane sunt infectate

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Grupul de Comunicare Strategica anunta ca in data de 22 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate de 433 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Doua persoane au murit.

Duminica, 22 martie, au fost inregistrate primele 2 decese pe teritoriul Romaniei ale unor pacienti infectati cu noul tip de coronavirus.

Este vorba despre pacientul in varsta de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiasi si transferat in aceeasi data la SCBI Craiova. Pacientul avea afectiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazica in stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, in varsta de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale Dr. Victor Babes – Bucuresti, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, avand o boala cronica preexistenta pentru care se afla in programul de dializa.

Pana in acest moment, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate si externate (47 la Timisoara, 11 la Bucuresti, 3 la Craiova, 2 la Constanta si 1 la Iasi).

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, sambata, au fost inregistrate alte 66 de noi cazuri de imbolnavire.

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 9 ani si 74 ani.

La ATI, in acest moment, sunt internati 14 pacienti, din care 3 in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 4.803 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 in unitati medicale private.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos