Atentie! Ce se intampla cu organismul tau daca fumezi tigari de contrabanda | Cap Limpede

Atentie! Ce se intampla cu organismul tau daca fumezi tigari de contrabanda

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Volumul de tigarete de contrabanda vandute anul trecut in Romania este de patru miliarde de tigarete, mai exact, asta inseamna 200 de milioane de pachete. Parte dintre ele sunt originale, achizitionate din tari vecine, cum ar fi Moldova, Ucraina si Serbia, unde nivelul accizelor la astfel de produse este mult mai mic decat in tara noastra.

Trebuie sa stiti ca multe dintre tigarile de contrabanda sunt contrafacute (12.3% din toata contrabanda – 25 milioane pachete – in jur de 2,500 de paleti plini). La acest segment exista cel mai mare profit, asta deoarece nu se platesc nici macar accizele din tarile vecine, in timp ce costurile de distributie sunt minime. In plus, tutunul din aceste tigarete, acolo unde exista, este de o calitate indoielnica! Spunem „daca exista”, asta deoarece in multe cazuri, atunci cand au deschis pachetul foarte bine sigilat, clientii s-au trezit cu ziare in loc de tigari.

„Mare parte din amestecul de tutun e din frunza de buruieni uscata precum tutunul”, ne-a spus un reprezentat al unei mari companii de tutun din Romania.

In Romania, accizele si TVA-ul reprezinta 85% din pretul de raft al tigaretelor, iar daca aplicam un cost mediu de 12 lei pentru un pachet de tigari vandut, atunci valoarea totala a contrabandei cu tigarete ajunge pana la 2,4 miliarde de lei!

Loading...

Spre exemplu, unul dintre cele mai consumate si ieftine pachete de tigari, care este si marca cea mai afectata de catre contrabanda (anual, in tara noastra existand pe 25 de milioane de pachete din acest brand contrafacute) valoreaza, la un pret de raft de 13,5 lei, aproximativ 340 milioane lei.

Sursa: Cancan.ro

Atentie! Ce se intampla cu organismul tau daca fumezi tigari de contrabanda was last modified: mai 21st, 2015 by Ovidiu Cercel

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close