Acasă Stirile zilei ATENTAT CU BOMBA dejucat la Piatra Neamt! Zona a fost evacuata pe...

ATENTAT CU BOMBA dejucat la Piatra Neamt! Zona a fost evacuata pe o suprafata de 2.000 de metri patrati! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

ATENTAT CU BOMBA dejucat la Piatra Neamt. Trei persoane au fost prinse in flagrant, vineri dimineata, in timp ce incercau sa amplasaze un pachet cu dispozitiv exploziv la Piatra Neamt, sub masina lui Bogdan Mararu, membru al unei grupari interlope.

Prefectul de Neamt, Ilie Mitea, a declarat, vineri, ca zona in care a avut loc atentatul cu bomba a fost evacuata pe o suprafata de 2.000 de metri patrati, el precizand ca este vorba despre un pachet cu dispozitiv exploziv care a fost amplasat sub o masina.

Prefectul a precizat ca pachetul cu dispozitiv exploziv a fost gasit sub masina lui Bogdan Mararu, fiind depistat de o echipa formata din reprezentanti ai DIICOT, SRI si altor structuri.

Potrivit prefectului, in prezent zona este evacuata pe o suprafata de 2.000 de metri patrati, fiind oprit accesul pe toate strazile din zona respectiva.

„Vrem sa evitam orice incident in plus. Echipa de pirotehnisti locala este in zona si sunt asteptati specialisti de la Bucuresti pentru a dezamorsa dispozitivul”, a declarat prefectul judetului Neamt.

Politie: Autorii atentatului de la Piatra Neamt erau monitorizati de doua saptamani

Cei trei tineri prinsi in flagrant, vineri dimineata, in timp ce montau un dispozitiv exploziv sub masina lui Bogdan Mararu erau monitorizati de autoritati de doua saptamani, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Neamt, Catalina Badeanu.

Potrivit sursei citate, cei trei tineri au fost monitorizati de catre SRI, DGIPI, DIICOT si Directia de Operatiuni Speciale din IGPR timp de doua saptamani, iar vineri dimineata au fost prinsi in flagrant.

Reprezentantul Politiei a precizat ca cei trei au montat dispozitivul exploziv sub masina lui Bogdan Mararu, parcata pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamt.

Locatarii din blocul in fata caruia era parcata masina au fost evacuati, zona fiind izolata si evacuata si la ora transmiterii acestei stiri, a mai spus Badeanu.

Cei trei tineri suspecti au fost dusi la audieri la DIICOT Piatra Neamt.

Sava: O echipa a SRI este trimisa la Piatra Neamt, suspectii erau monitorizati din decembrie

O echipa a Serviciului Roman de Informatii formata din specialisti pirotehnisti cu experienta a fost trimisa la Piatra Neamt, a declarat purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, care a precizat ca suspectii erau monitorizati din decembrie.

Potrivit lui Sava, suspectii erau monitorizati de SRI si DIICOT inca din luna decembrie, iar vineri dimineata SRI a intervenit pentru prinderea acestora.

El a precizat ca vineri dimineata, inca din jurul orei 03.00, o echipa de pirotehnisti ai Brigaziii specializate antiteroriste a SRI s-a aflat la fata locului si a aplicat procedurile standard pentru aceste situatii, insa s-a decis ca actiunea sa fie coordonata de o echipa suplimentara care este trrimisa de la Bucuresti.

„Echipa este acum pe drum, este aproape de locul respectiv”, a adaugat Sava.

El a spus ca este vorba despre un dispozitv exploziv improvizat, amplasat sub o masina pe fondul conflictului dintre clanurile interlope din zona.

DIICOT: Sase pesoane audiate in cazul tentativei de asasinat

Sase pesoane au fost duse la audieri la DIICOT Neamt in cazul privind tentativa de asasinat a interlopului Bogdan Mararu, sub masina caruia fusese amplasat un dospizitiv ce continea un kilogram de substanta exploziva, probabil C4.

Vineri, procurorii DIICOTBiroul Teritorial Neamt, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bacau si SCCO NeaSCCOmt, au depistat, in flagrant delict, trei invinuiti, membri ai unei grupari specializate in savarsirea de infractiuni de violenta – omor calificat, distrugere calificata si acte de terorism.

In sarcina invinuitilor se retine ca, sub coordonarea liderului gruparii, invinuitul SCCO, de 43 de ani, au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, in vederea suprimarii vietii partii vatamate B.M. (Bogdan Mararu-n.r.), proprietarul autoturismului.

Din primele verificari, a rezultat ca dispozitivul artizanal continea cantitatea de aproximativ un kilogram substanta exploziva, probabil C4, iar detonarea urma a fi realizata mecanic.

Membrii gruparii intentionau sa distruga prin incendiere si doua spatii comerciale, amplasate pe raza municipiului Piatra Neamt, apartinand altor doua parti vatamate, activitati care nu s-au realizat, urmare a interventiei organelor de urmarire penala.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art. 8 din Legea nr. 39/2003, art. 217 alin. 1 si 4 Cod penal, art. 174, 175 alin. 1 lit. a si e Cod penal si art. 32 din Legea nr. 535/2004.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii, DGIPI si SOS Bacau.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamt au fost aduse sase persoane in vederea audierii, procurorii DIICOT urmand a dispune masurile legale in cauza, dupa finalizarea audierilor.

Sursa: mediafax.ro