Acasă Stirile zilei ATAC TALIBAN asupra unei scoli din Pakistan! Cel putin 80 de copii...

ATAC TALIBAN asupra unei scoli din Pakistan! Cel putin 80 de copii au murit! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un atac taliban a avut loc asupra unei scoli din Pakistan, unde cel putin 95 de persoane, dintre care 82 de copii, au fost ucise, potrivit unui nou bilant prezentat de autoritati.

Confruntarile intre armata si atacatori continuau la ora pranzului, in urma acestui atac revendicat de talibani ca razbunare fata de ofensiva militara in curs impotriva lor, in bastioanele din zonele tribale din apropiere de Peshawar.

„L-am declansat in urma unei anchete care a aratat ca unii dintre copiii mai multor oficiali de rang inalt din cadrul armatei studiaza in aceasta scoala”, a declarat Muhammad Khurasani, un purtator de cuvant al Miscarii Talibanilor din Pakistan (TTP), principala grupare islamista rebela din tara.

„Au avut loc schimburi de tiruri la scoala publica a armatei din Peshawar. Trupele au incercuit zona si-i cauta pe atacatorii rebeli”, a declarat pentru AFP un oficial militar local.

„Multi elevi si profesori au fost evacuati”, a adaugat el, fara sa precizeze despre cate persoane este vorba.

„Cinci sau sase persoane au intrat in scoala, inarmate si purtand uniforme militare. Doi elevi au fost raniti de focuri de arma”, a precizat o sursa din scoala.

„Am trimis sase oameni pentru acest atac, inclusiv lunetisti si kamikaze”, a confirmat pentru AFP Khurasani.

„Acest atac este un raspuns la ofensiva Zarb-e-Azab, la valul de asasinate comise in randul talibanilor si la hartuirea rudelor lor”, a adaugat purtatorul de cuvant TTP.

„Ei au primit ordin sa traga asupra tuturor elevilor adulti, dar sa ierte copiii, chiar daca sunt ai (sefului armatei) generalul Raheel Sharif sau ai (premierului) Nawaz Sharif”, a continuat purtatorul de cuvant taliban.

Armata poarta de mai multe saptamani o ofensiva de amploare impotriva TTP – un aliat al retelei teroriste Al-Qaida si care a lansat un razboi sfant (jihad) contra Guvernului de la Islamabad in 2007 -, in principalul refugiu al gruparii, Waziristanul de Nord, o zona tribala situata la frontiera cu Afganistanul.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos