Acasă Stirile zilei Astronomii au descoperit o EXOPLANETA unde anul dureaza doar 8,5 ore! VIDEO

Astronomii au descoperit o EXOPLANETA unde anul dureaza doar 8,5 ore! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Astronomii au descoperit o exoplaneta unde un an dureaza doar 8,5 ore, aceasta aflandu-se atat de aproape de steaua sa, incat suprafata ei este un ocean gigantic de lava, potrivit mediafax.ro.

Pe Kepler-78b, anul dureaza doar 8,5 ore, din cauza faptului ca se afla extrem de aproape de steaua sa – de 40 de ori mai aproape de ea decat planeta Mercur din sistemul nostru solar. Temperaturile de la suprafata sa ajung la 2,760 de grade Celsius, prin urmare nefiind o gazda posibila pentru viata asa cum o stim noi.

Intr-o lucrare separata, membrii aceluiasi grup de cercetare au calculat ca potentiala exoplaneta KOI 1843.03, detectata anul trecut si care isi orbiteaza steaua in doar 4,25 de ore – ar fi compusa complet din fier, pentru a putea supravietui fortelor de atractie enorme ale soarelui sau.

„Simplul fapt ca poate supravietui inseamna ca este extrem de densa (…) Daca natura chiar face planete atat de dense, este o intrebare deschisa, dar ar fi uimitor”, a declarat John Winn de la Massachusetts Institute of Technology, co-autor al studiului.