Astronomii au descoperit o EXOPLANETA unde anul dureaza doar 8,5 ore! VIDEO – Cap Limpede

Astronomii au descoperit o EXOPLANETA unde anul dureaza doar 8,5 ore! VIDEO

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Astronomii au descoperit o exoplaneta unde un an dureaza doar 8,5 ore, aceasta aflandu-se atat de aproape de steaua sa, incat suprafata ei este un ocean gigantic de lava, potrivit mediafax.ro.

Pe Kepler-78b, anul dureaza doar 8,5 ore, din cauza faptului ca se afla extrem de aproape de steaua sa – de 40 de ori mai aproape de ea decat planeta Mercur din sistemul nostru solar. Temperaturile de la suprafata sa ajung la 2,760 de grade Celsius, prin urmare nefiind o gazda posibila pentru viata asa cum o stim noi.

Intr-o lucrare separata, membrii aceluiasi grup de cercetare au calculat ca potentiala exoplaneta KOI 1843.03, detectata anul trecut si care isi orbiteaza steaua in doar 4,25 de ore – ar fi compusa complet din fier, pentru a putea supravietui fortelor de atractie enorme ale soarelui sau.

Loading...

„Simplul fapt ca poate supravietui inseamna ca este extrem de densa (…) Daca natura chiar face planete atat de dense, este o intrebare deschisa, dar ar fi uimitor”, a declarat John Winn de la Massachusetts Institute of Technology, co-autor al studiului.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close