Acasă Stirile zilei Asteroidul care a cauzat DISPARITIA dinozaurilor a trimis viata de pe PAMANT...

Asteroidul care a cauzat DISPARITIA dinozaurilor a trimis viata de pe PAMANT pe MARTE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Asteroidul care a cauzat disparitia dinozaurilor ar fi trimis pe Marte forme microscopice de viata, potrivit cercetatorilor americani.

Cercetatorii de la Penn State University au calculat numarul rocilor suficient de mari pentru a adaposti forme de viata care au fost ejectate in spatiu in urma caderii unor asteroizi pe Terra, in ultimii 3,5 miliarde de ani, citati de bbc.co.uk.

Impactul cu asteroidul cazut la Chicxulub a fost suficient de puternic pentru a trimite in spatiu bucati de roca terestra pana pe Europa, unul dintre satelitii lui Jupiter, afirma autorii acestui studiu publicat in revista Astrobiology.

Mii de roci care aveau potentialul de a adaposti forme de viata microscopica au ajuns si pe Marte, care ar fi putut fi in trecutul ei o planeta locuibila.

„Am descoperit ca roci capabile sa adaposteasca forme de viata au fost transferate atat de pe Terra, cat si de pe Marte, pe toate planetele telurice din Sistemul Solar, dar si pe Jupiter”, a precizat Rachel Worth, coordonatoarea studiului.

„Orice misiune lansata in cautarea formelor de viata pe Titan sau pe satelitii lui Jupiter va trebui sa cerceteze daca materialul biologic de acolo are o origine independenta sau daca este doar o alta ramura a copacului vietii de pe Terra”, a adaugat ea.

Panspermia – teoria potrivit careia organismele microscopice pot „sa faca autostopul” prin Sistemul Solar, calatorind pe comete si pe fragmente de meteoriti – ii fascineaza pe astronomi de foarte multi ani.

Gratie progreselor inregistrate in domeniul programelor informatice, oamenii de stiinta au de acum inainte posibilitatea de a simula calatoria prin spatiu a acestor „pasageri clandestini”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos