Acasă Stirile zilei Asteroidul Apophis tot mai aproape de Terra! VIDEO + FOTO

Asteroidul Apophis tot mai aproape de Terra! VIDEO + FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Astronomii au anuntat ca asteroidul Apophis, se va apropia de Terra, in noaptea de miercuri spre joi, la o distanta de 14,4 milioane de kilometri.

Initial, probabilitatile ca acest asteroid – descoperit in 2004 si care are un diametru de 270 de metri si marimea a trei terenuri de fotbal – sa loveasca Terra in 2029 au fost estimate la 2,7%.

Insa noile calcule efectuate in 2009 de NASA, in urma unui survol al lui Apophis – numele asteroidului apartinand unui demon din mitologia egipteana -, arata ca acesta va trece, pe 13 aprilie 2029, la o distanta de 22.208 kilometri de Terra. Este vorba de cea mai mica distanta care va desparti Terra de acest obiect observata in timpurile moderne.

Probabilitatea ca Apophis sa intre in coliziune cu Terra in 2036 este de 1 la 250.000, potrivit noilor calcule efectuate de Steve Chesley si Paul Chodas, de la Jet Propulsion Laboratory al NASA, situat in Pasadena (California). Aceste calcule se bazeaza pe noi tehnici si date colectate de astronomi. O estimare precedenta arata ca aceste probabilitati sunt de 1 la 45.000.

In noaptea de miercuri spre joi, asteroidul va putea fi observat in timp real pe site-ul Slooh.com, incepand cu ora 00.00 GMT, acompaniat de comentariile si raspunsurile presedintelui Slooh, Patrick Paolucci.

Sursa: mediafax.ro