Armata ucraineana a reinceput un program special cu delfini ucigasi, care ar urma sa atace inotatorii inamici sau sa detecteze mine.

“Zece delfini sunt acum antrenati pentru sarcini speciale la Oceanariumul de stat ucrainean. Armata ucraineana anteneaza cu regularitate animale pentru detectarea obiectelor de pe fundul marii”, a declarat o sursa din Marina ucraineana din portul Sevastopol pentru RIA Novosti.

Delfinii erau antrenati la baza, pe atunci societica, din Sevastopol inca din 1973. Mamiferele erau pregatite pentru a ataca scafandrii inamici, pentru a detecta minele marine sau pentru a planta explozibili pe vasele inamice. Dupa ruperea URSS, si impartirea Marinei intre Ucraina si Rusia, sectia care se ocupa cu antrenamentul delfinilor a ramas in Ucraina, iar specialistii au pregatit animalele pentru sarcini civile, precum lucrul cu copiii cu dizabilitati.

Presa a scris ca in 2000, delfinii ucigasi pregatiti de sovietici au fost vanduti Iranului, pentru ca ucrainenii nu mai aveau cu ce sa ii hraneasca.

Acum, delfinii sunt din nou antrenati pentru lupta. Acestia sunt pregatiti sa foloseasca cutitele si pistoalele speciale montate pe cap.

Delfinii au trecut deja prin mai multe misiuni de antrenament: au gasit arme si alte obiecte pe fundul marii si au atasat la ele piese fixate pe cap.

Pe langa baza din Ucraina, in lume mai exista inca una a americanilor, la San Diego, California, unde delfinii sunt antrenati pentru activitati militare, desi oficialii americani au negat tot timpul ca acestia sunt folositi pentru actiuni violente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.