Acasă World Armata rusa intra in UE prin spate. Cine a lasat usa deschisa?

Armata rusa intra in UE prin spate. Cine a lasat usa deschisa?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ciprul a deschis usa porturilor sale pentru navele militare ruse,  semnand miercuri un acord militar cu Rusia. Mentionam ca acordul a fost semnat de acest stat membru al Uniunii Europene (UE), care deja gazduieste baze militare britanice, in contextul celei mai grave crize dintre Occident si Moscova de la Razboiul Rece.

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, in urma unei intalniri cu presedintele cipriot Nicos Anastasiades ca acordul priveste in principal navele din cadrul Marinei ruse implicate in operatiuni internationale de lupta impotriva terorismului si pirateriei. Cooperarea militara dintre Rusia si Cipru nu este indreptata impotriva vreunui tert, a adaugat el.

„Legaturile noastre de prietenie nu sunt indreptate impotriva nimanui”, a subliniat Putin.

„Nu cred ca ar trebui sa provoace ingrijorari undeva. Rusia a obtinut permisiunea ca navele Marinei sale sa foloseasca porturile din intreaga lume pentru a se realimenta si a fi supuse unor operatiuni de mentenanta, acorduri care permit Moscovei sa-si extinda prezenta militara la nivel global”, a adaugat el.

Nave rusesti au efectuat deja escale la Limassol.

Potrivit Cyprus Mail, Moscova si Nicosia au semnat opt acorduri bilaterale si doua memorandumuri – unul cu Banca centrala a Rusiei si unul in domeniul investitiilor.

Sursa: Mediafax

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos