Ministrul Apararii sustine ca demonstratiile de tehnica militara si soldati pe care Armata Romana le-a organizat in fiecare an de Ziua Nationala vor intra in istorie.

Anii trecuti o parada costa in jur de un milion de euro. Mai mult de jumatate din bani se cheltuie cu diurnele celor peste 1.000 de soldati care vin in Capitala. Restul reprezinta cheltuieli cu motorina, cherosen si cu intretinerea tehnicii militare. Anul acesta, Ministerul Apararii nu are alocat insa nici macar un leu pentru aceasta sarbatoare.

„Daca facem rost de bani din alta parte ne onoram, daca nu, nu facem nimic”, a declarat Corneliu Dobritoiu, ministrul Apararii Nationale.

In aceste conditii, se ia in calcul organizarea unei parade mai restranse, la care sa participe doar soldati. Asta insa si in functie de diferiti sponsori pe care ministerul ii va gasi pana atunci.

„Anul trecut a costat un milion. Daca aduc oameni din tara ma costa 400.000 de RON. Nu am banii astia inca. Pana la urma o sa defilam cu soldatii din Bucuresti”, a precizat Corneliu Dobritoiu.

Ministrul Apararii Nationale sustine ca astfel de parade trebuie evitate si in anii urmatori. Si asta pentru ca banii pot fi utilizati mult mai eficient, pentru programe de antrenament al soldatilor sau pentru achizitia de echipamente necesare soldatilor romani care desfasoara misiune de mentinere a pacii in Afganistan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.