Acasă Politic Armata ascunde motivele pentru care Gabriel Oprea a fost trecut in rezerva

Armata ascunde motivele pentru care Gabriel Oprea a fost trecut in rezerva

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Armata Romana nu vrea sa comunice motivele trecerii in rezerva a generalului Gabriel Oprea, actual ministru de Interne si vicepremier pe securitate nationala. La o solicitare formulata de Catalin Prisacariu, jurnalist la cotidianul „Romania Libera”, informatiile de acest fel sunt considerate „date personale”.

„La o singura intrebare (cea referitoare la studiile lui Oprea) am primit un raspuns decent (nici nu era greu, studiile si le mentioneaza si Gabita in CV-ul sau, care e public).

La intrebarea referitoare la evolutia gradelor lui Oprea, insa, bravii gradati au raspuns asa: ‘in conformitate cu prevederile Statutului corpului ofiterilor, aprobat prin Hotararea Consiliului de Ministri nr. 1177/1965, si, incepand cu data de 18 septembrie 1995, in temeiul prevederilor Statutului cadrelor militare, aprobat prin Legea nr. 80/1995, publicata in Monitorul Oficial nr. 155 din 20.07.1995, cu modificarile si completarile ulterioare, a obtinut gradele militare de ofiter si general.’ Asa-i ca-s geniali idiotii astia de la biroul de presa al Armatei? Eu ii intreb ce grade si cind le-a primit Oprea, ei imi raspund ca Oprea a fost ofiter si, apoi, general, de parca putea sa fie general inca de cind era mucos la scoala primara, fara sa fi fost intii ofiter. Despre evolutia cronologica a gradelor, mucles, ca se supara Gabita.

Dar cel mai misto a fost raspunsul Armatei la intrebarea referitoare la data si motivele care au dus la trecerea in rezerva a gheneralissimului pensat. Ia cititi cilea raspuns de chipiu tinut pe ceafa, ca la militieni: ‘Potrivit prevederilor art. 12 lit. d) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare, informatiile cu privire la datele personale sunt exceptate de la accesul liber al cetatenilor.’ Ba, nu va e rusine, ba, lingailor?!

Vasazica, dupa ce i-am platit cu totii scolile militare, uniformele si mincarea la popota lu’ Gabita, voi veniti acum si ziceti ca nu avem dreptul sa aflam de ce unul (care a fost si premier al Romaniei citeva saptamini) a fost trecut in rezerva? si nici macar cind?!”, scrie Catalin Prisacariu pe blogul personal.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos