Acasă Politic Armata a preluat spitalul din Suceava. Cine este noul manager-comandant al spitalului

Armata a preluat spitalul din Suceava. Cine este noul manager-comandant al spitalului

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Noul manager al Spitalului Judetean „Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava este colonelul medic Daniel Ionut Derioiu. Acesta a fos transferat din functia de director medical al Spitalului Militar de Urgenta ”Regina Maria” din Brasov.

Daniel Ionut Derioiu a inceput deja reorganizarea spitalului, informeaza Obiectiv de Suceava. El urmeaza sa-si stabilesca noua echipa de conducere a spitalului.

Dupa o sedinta de mai bine de trei ore cu fosta conducere a Spitalului Judetean Suceava, colonelul medic Daniel Ionut Derioiu a inceput reorganizarea activitatii in unitatea spitaliceasca. Se ia fiecare sectie in parte si se intocmeste o lista cu necesarul pentru perioada imediat urmatoare. Din declaratiile cadrelor medicale, la aceasta ora se incearca repartizarea medicilor si a asistentelor pe sectii, fiind departamente care nu au nici macar asigurat serviciul de garda pentru aceasta noapte.

De asemenea, se lucreaza inca la trierea testarilor pentru COVID -19, activitate laborioasa deoarece la Suceava nu au fost trimise doar rezultatele probelor recoltate de la angajatii Spitalului de Urgenta. Cand baza de date va fi completa se va sti exact cine trebuie sa stea in autoizolare sau carantina la domiciliu si cine este obligat sa se prezinte la serviciu, adauga Monitorul de Suceava.

Derioiu a venit la Suceava impreuna cu o echipa formata din inca trei medici militari.

In cursul zilei de astazi urmeaza sa ajunga la Suceava inca 20 de medici, de diferite specialitati, din Bucuresti si din tara, care vor ajuta cadrele medicale sucevene sa iasa din aceasta criza care pare fara rezolvare.

Spitalul se confrunta cu mari probleme in ceea ce priveste personalul, miercuri fiind prezenti la munca doar 340 de angajati, din totalul de 1.500.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos