Acasă Stirile zilei Social Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, audiat la DNA intr-un DOSAR DE CORUPTIE!

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, audiat la DNA intr-un DOSAR DE CORUPTIE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie este audiat la Directia Nationala Anticoruptie, din primele informatii se pare ca intr-un dosar de coruptie. Vezi comnicatul DNA!

In iulie 2009, IPS Teodosie a fost audiat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie intr-un dosar deschis in urma unei investigatii jurnalistice, care a relevat anumite practici in modul de inscriere la Facultatea de Teologie de la Universitatea „Ovidius” din Constanta. Dosarul a ajuns la Parchetul instantei supreme de la Parchetul Tribunalului Constanta, dupa ce Arhiepiscopia Tomisului a confirmat ca ierarhul face parte din inaltul cler al Bisericii Ortodoxe Romane, astfel ca atrage competenta procurorilor PICCJ de investigare a acuzatilor ce i-au fost aduse lui IPS Teodosie.

Ulterior, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala fata de IPS Teodosie, pentru luare de mita si instigare la fals intelectual, iar fata de preotii Bogdan Chiriluta si Emil Braescu, inspectorul Biroului Catehizare, pentru complicitate la luare de mita si, respectiv, pentru fals intelectual.

Conform Parchetului Tribunalului Constanta, in luna martie 2009, desi trecusera sase luni de la inceperea anului scolar, in schimbul sumei de 3.000 de euro, din care a fost oferita suma de 850 de euro, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, ar fi intermediat inscrierea, pe baza de documente false, antedatate, la Facultatea de Teologie a unui reporter de la ziarul „Romania Libera”, fiind ajutat in acest sens de catre inspectorul Biroului Catehizare, parintele Emil Cosmin Braescu.

Atunci, Arhiepiscopul Tomisului a facut plangere la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie impotriva deciziei de incepere a urmarii penale in cazul sau.

In septembrie 2009, Sectia de urmarire penala si criminalistica din Parchetul instantei supreme a trimis la DNA dosarul arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie. Decizia a fost luata intrucat Teodosie a comis faptele in calitate de decan al Facultatii de Teologie, si nu in calitate de inalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Romane.

„Este o reluare a dosarului din 2009, nu este decat o procedura pe baza noii conduceri. Lucrurile au fost lamurite si incheiate. Este foarte bine cand esti acuzat fara sa fie motive”, a afirmat arhiepicopul, care a precizat ca nu a inteles exact in ce calitate a fost chemat la DNA.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos