Pamantul are ca principal element al atmosferei oxigenul, fara de care viata nu ar putea exista. Dar sa ne facem in minte un mic scenariu, ce s-ar intampla cu Pamantul daca nu ar mai exista oxigen pentru cinci secunde?

– Toti oamenii care s-ar afla la plaja ar suferi arsuri solare. Motivul? Oxigenul molecular din aer ne protejeaza pielea impotriva razelor ultraviolete.

– Cerul s-ar innegri, chiar in plina zi. In lipsa de oxigen ar exista mai putin particule in atmosfera care sa reflecte lumina, ceea ce duce la aparitia unui cer negru.

– Toate obiectele netratae din metal s-ar topi instant. Singurul element care impiedica metalele sa se lipeasca intre ele este stratul de oxid.

– Scoarta terestra s-ar sfarama deoarece este formata din 45% oxigen.

– Urechea interna a tuturor oamenilor si a animalelor ar exploda. Doar 5% din aerul din atmosfera reprezinta 21% presiunea atmosferica.

– Orice cladire din beton s-ar prabusi. Oxigenul este un element important din compozitia betonului.

– Marile si oceanele s-ar evapora si iesi din atmosfera ajungand in spatiu. Motivul? Apa este formata dintr-o treime de oxigen, iar fara acesta s-ar transforma intr-un gaz.

Vezi VIDEO AICI!

Ce s-ar intampla daca volumul de oxigen din atmosfera s-ar dubla?

– Avioanele de hartie ar zbura mai departe.

– Automobilele ar consuma mai putin carburant pe un kilometru.

– Am fi mai fericiti si mai agitati, oxigenul in plus ne-ar putea imbunatati puterea de memorie, starea de alerta si performanta fizica.

– Din pacate, toate insectele ar deveni ENORME. Dimensiunea unei insecte este determinata de proportia de oxigen din atmosfera.

 

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.