Acasă Multimedia Ar rezista PAMANTUL fara oxigen CINCI secunde? Ce s-ar putea intampla cu...

Ar rezista PAMANTUL fara oxigen CINCI secunde? Ce s-ar putea intampla cu OAMENII si mediul inconjurator! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pamantul are ca principal element al atmosferei oxigenul, fara de care viata nu ar putea exista. Dar sa ne facem in minte un mic scenariu, ce s-ar intampla cu Pamantul daca nu ar mai exista oxigen pentru cinci secunde?

– Toti oamenii care s-ar afla la plaja ar suferi arsuri solare. Motivul? Oxigenul molecular din aer ne protejeaza pielea impotriva razelor ultraviolete.

– Cerul s-ar innegri, chiar in plina zi. In lipsa de oxigen ar exista mai putin particule in atmosfera care sa reflecte lumina, ceea ce duce la aparitia unui cer negru.

– Toate obiectele netratae din metal s-ar topi instant. Singurul element care impiedica metalele sa se lipeasca intre ele este stratul de oxid.

– Scoarta terestra s-ar sfarama deoarece este formata din 45% oxigen.

– Urechea interna a tuturor oamenilor si a animalelor ar exploda. Doar 5% din aerul din atmosfera reprezinta 21% presiunea atmosferica.

– Orice cladire din beton s-ar prabusi. Oxigenul este un element important din compozitia betonului.

– Marile si oceanele s-ar evapora si iesi din atmosfera ajungand in spatiu. Motivul? Apa este formata dintr-o treime de oxigen, iar fara acesta s-ar transforma intr-un gaz.

Vezi VIDEO AICI!

Ce s-ar intampla daca volumul de oxigen din atmosfera s-ar dubla?

– Avioanele de hartie ar zbura mai departe.

– Automobilele ar consuma mai putin carburant pe un kilometru.

– Am fi mai fericiti si mai agitati, oxigenul in plus ne-ar putea imbunatati puterea de memorie, starea de alerta si performanta fizica.

– Din pacate, toate insectele ar deveni ENORME. Dimensiunea unei insecte este determinata de proportia de oxigen din atmosfera.

 

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos