Cap Limpede

Stiinta

Ar rezista OAMENII fara SOARE? SCENARIUL care ne-ar OBLIGA sa ne mutam in ADANCURILE OCEANELOR!

Nu este un scenariu SF, dar in cazul in care se va intampla sa dispara Soarele, omenirea ar fi obligata sa se mute in adancurile oceanelor pentru a crea oxigen.

Fara Soare, plantele nu ar putea face fotosinteza pentru a produce oxigenul pe care il respiram, dar ar dura mii de ani pentru ca toate animalele de pe Pamant sa consume tot oxigenul care se afla deja in atmosfera.

Frigul ne-ar omori pe mult cu mult inainte de asta. Dupa o saptamana, temperatura medie globala ar fi de 0 grade Celsius.

Dupa un an, ar fi -73 de grade Celsius si in doua decenii ar fi destul de frig pentru ca atmosfera sa se condenseze. Oceanele ar ingheta complet in trei ani. Dar gheata este un izolator bun si apa in forma lichida ar persista sub calotele de gheata pentru miliarde de ani.

Teoretic, cel putin cativa oameni ar putea supravietui pe termen nelimitat in baze submarine in apropierea izvoarelor geotermale, creand oxigen respirabil din molecule de apa si facand rost de hrana din organismele care traiesc pe baza compusilor de sulf care ies din izvoare.

Sursa: scienceworld.ro

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-69164").on("click", function(){ $(".com-click-id-69164").show(); $(".disqus-thread-69164").show(); $(".com-but-69164").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});