Acasă Stirile zilei Social Aproximativ 1.700 de persoane salvate de pilotii MAI, in 2012!

Aproximativ 1.700 de persoane salvate de pilotii MAI, in 2012!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pilotii Ministerului Afacerilor Interne au executat aproximativ 3.100 de misiuni in anul 2013, mai mult de jumatate dintre acestea fiind in cooperare cu SMURD, potrivit MAI.

Cele mai importante dintre misiuni au vizat transportul medical de urgenta al bolnavilor aflati in stare critica, precum si interventiile la fata locului in cazul accidentelor rutiere grave. In cele peste 1.680 de misiuni executate in punctele de operare aeromedicala SMURDBucuresti, Targu Mures, Arad si Iasi – pilotii MAI au reusit salvarea a peste 1.700 de persoane, mai spun sursele citate.

O alta dimensiune importanta a activitatii Inspectoratului General de Aviatie a fost reprezentata de misiunile de sprijin aerian pentru structurile operative ale MAI. Personalul aeronautic a desfasurat aproximativ 90 de misiuni, insumand aproximativ 470 ore de zbor, in cooperare cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Politia de Frontiera, Politia Romana si Jandarmeria Romana.

In functie de misiunile specifice structurilor implicate, pilotii Ministerului Afacerilor si Internelor au fost solicitati sa acorde sprijin, in principal, in actiunile de salvare si evacuare a persoanelor aflate in dificultate sau a caror viata este pusa in pericol, in supravegherea traficului rutier pe principalele artere de circulatie, pe cuprinsul carora au loc frecvent blocaje in trafic, in cazul incendiilor sau exploziilor, precum si pentru cercetarea, supravegherea si coordonarea din aer a actiunilor pentru mentinerea ordinii si linistii publice.

Astfel, ca urmare a situatiilor de urgenta generate de fenomenele meteo periculoase care au avut loc pe parcursul anului 2012, peste 300 de ore de zbor au fost alocate misiunilor de interventie in sprijinul lucratorilor IGSU. Elicopterele MAI au executat 32 de misiuni pentru evacuare, respectiv salvarea persoanelor aflate in dificultate datorita caderilor masive de zapada din lunile ianuarie – februarie 2012, precum si 14 misiuni de monitorizare, recunoastere aeriana si stingere a incendiilor de vegetatie din vara anului trecut.

Sursa: newsin.ro