Aproximativ 1.500 de romani au pierdut dreptul de a avea arme neletale, peste 70% dintre acestia prezentand pericol pentru ordinea publica si siguranta nationala.

Controalele la detinatorii legali de arme si munitii neletale supuse autorizarii au fost facute in perioada 10 septembrie 2012 – 18 ianuarie 2013, de politistii formatiunilor arme, explozivi si substante periculoase, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Politistii au verificat daca sunt indeplinite conditiile care au stat la baza acordarii dreptului celor 66.687 de persoane autorizate anterior intrarii in vigoare a Legii 117/2011 de a detine, purta si folosi arme neletale supuse autorizarii.

In prezent, la nivel national sunt inregistrati 83.495 de detinatori de arme neletale supuse autorizarii, aproximativ 80 la suta fiind verificati in cele cinci luni.

In urma verificarilor, politistii au dispus anularea dreptului de port si folosire a armelor neletale supuse autorizarii pentru 1.412 persoane.

„Dintre acestea, in 1.034 de cazuri s-a stabilit ca titularul dreptului prezinta pericol pentru ordinea publica, siguranta nationala, viata si integritatea corporala a persoanelor, iar in 378 de cazuri verificarile au relevat faptul ca detinatorii au fost condamnati, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la pedeapsa inchisorii mai mare de un an”, a precizat Politia Romana.

Totodata, politistii au suspendat dreptul de port si folosire a armelor neletale supuse autorizarii in cazul altor 542 de persoane, masura fiind luata intrucat acestea sunt invinuite sau inculpate in cauze penale pentru fapte savarsite cu intentie, se mai arata in comunicatul citat.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.