Acasă Stirile zilei Bani Aproape jumatate de milion de romani si-ar putea pierde locul de munca...

Aproape jumatate de milion de romani si-ar putea pierde locul de munca in 2013!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aproape o jumatate de milion de romani si-ar putea pierde locul de munca pana la finalul lui 2013, din cauza cresterii preturilor in sectorul energetic, avertizeaza Forumul Investitorilor Autohtoni (FIA), potrivit agerpres.ro.

‘In industria chimica si petrochimica, metalurgie, constructia de masini, industria sticlei, mobilei si in industria orizontala (distributie si sectoare conexe – n.r.) sunt in pericol 500.000 de locuri de munca. In industria metalurgica cifra de afaceri a scazut cu 23% in primul trimestru din 2013. Marile lanturi de magazine si-au redus vanzarile cu 30%’, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Vasile Turcu, membru in consiliul director al FIA 2013.

Ioan Niculae, presedintele Consiliului Investitorilor Romani (CIR), structura de reprezentare a FIA, a afirmat ca in industria chimica sunt in pericol 57.000 locuri de munca din cauza cresterii cu 37% a preturilor in domeniul energiei in 2013, la energia electrica, gaze naturale si transportul gazelor naturale.

Niculae a spus ca noua structura – CIR – doreste un dialog cu guvernul pe trei teme principale – energie, impozit forfetar si TVA, pentru a evita scaderea dramatica a locurilor de munca.

El a precizat ca din cei 4,2 milioane angajati din Romania, 57% sunt sustinuti de capitalul romanesc, dar din primele 100 de mari companii pe piata autohtona companiile romanesti nu sunt mai multe de cinci.

Componenta CIR a fost stabilita vineri si cuprinde 11 membri – Ioan Niculae, Radu Enache, Stefan Vuza, Viorel Catarama, Dragos Dragoteanu, Radu Timis, Bogdan Bosanceanu, Niculae Dusu, Mihai Sofian, Dragos Balteanu, Valeriu Blidar si Adina Niculae.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos