Mai multi cercetatori rusi si sud-coreeni au descoperit in Siberia fragmente „vii” ale unor celule de mamut, care ar putea permite clonarea mamutilor.

„La inceputul lunii august am descoperit in Siberia Orientala fragmente de tesut de mamut, in care celulele si-au conservat nucleele, iar acestea erau vizibil vii”, a declarat Serghei Fedorov de la Universitatea Federala Rusa din nord-estul Republicii Iakutia, membru al expeditiei.

„Am putut sa observam imediat la fata locului cu microscopul nostru portabil faptul ca nucleele anumitor celule erau colorate”, a adaugat Fedorov.

„Daca acest rezultat se confirma in laboratorul din Seul, aceste nuclee de celule somatice care contin genomul complet al acelor animale vor permite clonarea mamutului, asa cum prevede acordul nostru cu Fundatia Sud-Coreeana pentru Cercetari in Biotehnologie (SOOAM)”, a adaugat savantul rus.

Acordul, semnat in martie intre SOOAM si Universitatea Federala Rusa, prevede o serie de cercetari comune in vederea clonarii unui mamut, o specie disparuta in urma cu aproximativ 10.000 de ani de pe Terra.

Fragmentele de tesuturi – os, par si grasime – gasite la o adancime de 100 de metri in pergelisolul (permafrostul) siberian, la o distanta de peste 2.000 de kilometri de orasul Iakutsk, „vor fi expediate la sediul SOOAM in octombrie, dupa ce vom primi autorizatia de a le scoate din Rusia”, a adaugat Fedorov.

Cercetatorul sud-coreean Hwang Woo-Suk, un pionier in domeniul clonarii si o personalitate controversata care colaboreaza cu SOOAM, a participat la aceasta expeditie.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.