Acasă Politic APADC cere PDL-ului retragerea candidaturii lui Liviu Negoiță

APADC cere PDL-ului retragerea candidaturii lui Liviu Negoiță

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

APADC solicită liderilor PDL retragerea candidaturii lui Liviu Negoiță pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3 şi a lui Cristian Poteraş la Primăria Sectorului 6.

Iată scrisoarea deschisă

Domnule Emil Boc, președinte al PDL,

Doamnă Elena Udrea, președinte al PDL București,

 

Pentru cetăţeni şi comunităţile locale, alegerea autorităţilor administraţiilor publice reprezintă un moment decisiv. Răspunderea civică a fiecărui cetăţean este aceea de a vota, dar un rol determinant îl joacă partidele politice, care desemnează candidaţii pentru primării şi consiliile locale. Partidele au datoria de a înscrie în cursa electorală candidaţi asupra cărora nu planează suspiciuni de ordin profesional, moral şi legal, persoane pregătite să servească interesul public. Orice alt tip de desemnare este de natură a genera selecţia inversă, ale cărei consecinţe sunt îndelarea electorilor, înflorirea corupţiei şi proasta administrare a comunităţilor locale.

Aplicarea de către partide a criteriilor corecte de selecţie a candidaţilor este, după cum ştiţi, o necesitate şi o urgenţă pentru dezvoltarea democratică în România. Din nefericire, partidele politice, inclusiv PDL, ignoră sistematic aceste criterii, desemnând candidaţi nepotriviţi, oameni asupra cărora planează suspiciuni de corupţie sau care sunt nepregătiţi pentru îndeplinirea serviciului public.

Unul din cazurile cele mai grave este acela al primarului Sectorului 3 al Municipiului Bucureşti, Liviu Negoiţă, desemnat de PDL pentru o nouă candidatură la alegerile din 10 iunie 2012.

APADC a atras public atenția asupra pericolului ca România să fie condamnată de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene din cauza unei licitații, în valoare de 110 milioane de euro, organizate de Primăria Sectorului 3. Aplicarea procedurii de infringement la adresa României, ca sancţiune pentru nerespectarea, de către Liviu Negoiţă, a condiţiilor legale de organizare a licitației ar cauza României daune juridice şi financiare. Suma plătită de statul român ar depăși 600 de euro pentru fiecare locuitor al Sectorului 3.

Ministerul Afacerilor Europene a transmis către Comisia Europeană documentele justificative, dar chiar reprezentanții Guvernului, alcătuit în majoritate din membri ai PDL, au recunoscut că argumentele oferite de Primăria Sectorului 3 sunt neconvingătoare. Cum România se află în a treia fază a procedurii de infringement, este probabil că dosarul va ajunge, în viitorul apropiat, în dezbaterea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Prin acțiunile lor, primarul Liviu Negoiţă – asupra căruia există şi suspiciuni privind alte acte de corupşie, cât şi Cristian Poteraş, de asemenea implicat în fapte de corupţie, au prejudiciat grav interesele cetăţenilor Municipiului Bucureşti.

Vă rugăm public să ne comunicaţi argumentele pentru care PDL susține aceaste candidaturi pentru a transmite opiniei publice valorile pe care partidul dumneavoastra le cultivă în alegerea administratorilor de comunități.

Va solicităm public retragerea lor din cursa pentru un nou mandat de primar si desemnarea unor persoane demne de reprezentarea PDL si a cetatenilor Capitalei.

Numai în acest fel cetăţenii ar putea recunoaşte că eforturile depuse de PDL privind reformarea partidului, sinceritatea deschiderii faţă de oameni, pe care o clamaţi, şi apărarea, prin pârghiile guvernamentale, a interesului naţional sunt şi altceva decât vorbe lipsite de conţinut.

 

Cu toată consideraţia,

Ionelia Ivan,

Asociaţia pentru Apărarea Demnităţii Cetăţeanului