Cap Limpede

World

Anuntul celui mai inteligent om provoaca fiori! Avem tehnologia de a distruge planeta, dar nu si pe cea care ne-ar putea salva de la pieire!

Om de stiinta si considerat unul dintre cei mai inteligenti oameni Stephen Hawking face predictii alarmante. Desi a preferat discretia in legatura cu ultimele evenimente de amploare la nivel mondial, a decis sa rupa tacerea intr-un editorial publicat in The Guardian.

Stephen Hawking a rupt tacerea in privinta victoriei lui Donald Trump in cadrul alegerilor prezidentiale din Statele Unite, dar si pe tema Brexit. Omul de stiinta spune ca ar fi o ”greseala teribila” sa fie ignorat populismul din spatele voturilor in favoarea Brexit si a alegerii lui Trump la Casa Alba si apreciaza ca „ne aflam in cel mai periculos moment in dezvoltarea umanitatii”, deoarece avem „tehnologia de a distruge planeta”, dar nu si pe cea care ne-ar putea salva de la pieire.

„Orice parere am avea despre decizia electoratului britanic de a respinge apartenenta la Uniunea Europeana si despre cea a americanilor de a-l accepta pe Donald Trump ca urmator presedinte, nu este nici o indoiala in mintea comentatorilor ca acesta a fost un strigat de suparare din partea oamenilor care s-au simtit abandonati de conducatori”, sustine omul de stiinta in editorialul din The Guardian. Hawking considera ca voturile lor nu trebuie catalogate drept „o efuziune de populism”. „Consider ca aceasta ar fi o greseala teribila”, subliniaza el.

Director de cercetare in cadrul Universitatii Cambridge, Hawking nu a dorit sa faca pâna acum nici un comentariu public referitor la Donald Trump, acesta limitându-se la a declara, intr-un interviu acordat in luna mai postului britanic ITV, ca nu intelege popularitatea magnatului american. Aceasta este pentru prima oara când astrofizicianul se exprima in mod public.

„Pentru mine, aspectul cu adevarat ingrijorator este ca acum, mai mult decât oricând in istorie, specia noastra are nevoie de conlucrare. Ne confruntam cu provocari de mediu uluitoare: schimbari climatice, productia hranei, suprapopularea, decimarea altor specii, epidemii, acidificarea oceanelor. impreuna, acestea ne amintesc ca ne aflam in cel mai periculos moment in dezvoltarea umanitatii. Avem tehnologia de a distruge planeta pe care traim si inca nu am dezvoltat capacitatea de a ne salva”, mai arata fizicianul in editorial.

„Poate ca peste câteva sute de ani vom putea stabili colonii umane printre stele, insa acum nu avem decât o planeta si trebuie sa conlucram pentru a o proteja. Pentru a face acest lucru, trebuie sa darâmam nu sa construim barierele intre natiuni. Daca vrem sa avem o sansa de a face acest lucru, liderii lumii trebuie sa inteleaga faptul ca i-au dezamagit si ii dezamagesc pe multi”, subliniaza omul de stiinta, arata RTV.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-89362").on("click", function(){ $(".com-click-id-89362").show(); $(".disqus-thread-89362").show(); $(".com-but-89362").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});