Acasă Stirile zilei Justitia Anuntul care starneste panica in Romania! Ce se intampla cu sefa DNA

Anuntul care starneste panica in Romania! Ce se intampla cu sefa DNA

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a anuntat joi ca intelege sa-si asume functia pe care o are si sa aplice dispozitiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

„Ca ministru al Justitiei, inteleg sa iau act de performanta sustinuta a DNA, sa-mi asum functia pe care o am si sa aplic dispozitiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului sef al DNA”, a declarat Pruna la prezentarea bilantului DNA pe anul 2015.

La finalul evenimentului, Pruna a explicat ca a asteptat sa faca acest anunt la bilantul DNA, astfel incât sa-si intemeieze propunerea de reinvestire.

Voi demara imediat (n.r. — propunerea). Voi trimite, asa cum se cuvine, o scrisoare la CSM. stiti ca propunerea ministrului, inainte de a o trimite presedintelui, se face cu avizul CSM. Deci, primul pas este sa trimit la CSM spre avizare aceasta propunere”, a precizat ministrul Justitiei, potrivit Agerpes.

Ea a spus ca nu a avut nicio discutie cu presedintele Klaus Iohannis anterior luarii acestei decizii.

„Nu, nu am avut nicio discutie cu presedintele special despre aceasta procedura. Am avut discutii la inceputul mandatului meu cu privire la prioritatile mele si la cum vad eu procedura legala, despre care am vorbit ca trebuie sa fie transparenta, de desemnare a procurorilor. Nu am discutat cu presedintele in mod special despre reinvestirea doamnei procuror sef Kovesi”, a sustinut Pruna, care a adaugat ca stia despre activitatea DNA din rapoartele MCV si bilanturile institutiei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos