Aproximativ 150 de oameni de stiinta, avocati si antreprenori s-au intalnit in spatele usilor inchise pentru a discuta despre posibilitatea de a crea primul genom uman in intregime sintetic.

Intalnirea, care a starnit ingrijorarea in multe medii academice si religioase, a avut loc, conform celor de la New York Times, la Harvard Medical School din Boston, iar participantii nu au avut voie sa ofere nicio declaratie presei si nici sa posteze pareri sau impresii pe retelele de socializare, noteaza businessmagazin.

Proiectul numit „HGP-Write: Testing Large Synthetic Genomes in Cells”, isi propune crearea unui genim uman complet sintetic in cel mult zece ani. Organizatorii au fost George Church, profesor de genetica la Harvard Medical School, Jef Boeke, director al Institutului de Genetica si sisteme de la NYU Langone Medical Center si cercetatorul specializat in nanobiologie, Andrew Hessel.

Intr-un interviu precedent pentru New York Times, Dr.Church a explicat ca proiectul, care nu este finantat inca, are ca obiectiv principal imbunatatirea capacitatilor ADN-ului uman, pentru a-l face mai rezistent impotriva virusilor si microbilor. Oamenii de stiinta au in prezent cunostinte de a manipula ADN-ul din celule pentru diverse scopuri, inclusiv producerea de insulina pentru diabet zaharat sau alte boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.