Barbatul din Bangladesh numit „omul-copac” pentru imensii sai negi cu aspect de scoarta de arbore pe maini si picioare va fi operat, interventia chirurgicala urmand sa il scape de excrescentele care se dezvolta de zece ani, a anuntat duminica spitalul care il trateaza, preluat de AFP.

Abul Bajandar, un tata de familie de 26 de ani originar din districtul Khulna (sud), este in prezent supus unor analize in vederea operatiei de extirpare a excrescentelor care cantaresc cel putin 5 kilograme si care ii acopera mainile si picioarele, relateaza Agerpres.

„La inceput am crezut ca sunt benigne. Insa, incetul cu incetul, nu am mai putut lucra. Am acum zeci de negi de 5-7 centimetri pe ambele maini si unele mici pe picioare”, a declarat pentru AFP pacientul medical College Hospital din Dacca, capitala statului Bangladesh. Este cel mai mare spital public din tara, unitatea medicala asumandu-si costurile interventiei. Pacientul este examinat pentru a vedea daca negii pot fi extirpati fara a afecta nervii majori sau a provoca alte boli.

Lui Abul Bajandar au inceput sa ii apara negi din adolescenta, dar ei au inceput sa se extinda mai repede acum patru ani. Diagnosticul a fost de epidermodisplazie veruciforma, boala de piele genetica extrem de rara, care poate lua forma unor excrescente pe piele. „Este numita popular boala omului-copac. Stim de existenta in lume a trei cazuri, unul fiind al lui Abul Bajandar. Este prima oara ca avem un caz atat de rar in Bangladesh”, spune Samanta lal Sen, director al spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.