Acasă Sanatate Anunt de ultima ora! Ce se intampla in organism daca bei mai...

Anunt de ultima ora! Ce se intampla in organism daca bei mai mult de doua cesti de cafea pe zi

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Din ce in ce mai multi oameni isi incep ziua cu o ceasca de cafea si continua cu acest obicei si in timpul pauzei de pranz. Despre efectele cafelei s-a scris si se va mai scrie, iar parerile sunt impartite. Recent, cercetatorii au descoperit ca aceia dintrei noi care consuma mai mult de doua cesti de cafea pe zi au mai putine sanse sa moara prea devreme.

Oamenii care consuma intre trei si cinci cesti de cafea pe zi au mai putine sanse sa moara prematur de boli de inima, diabet sau Parkinson si chiar isi prelungesc durata de viata.

Cel putin aceasta este concluzia cercetatorilor de la Universitatea Harvard, care sustin ca atat cafeaua cu cofeina, cat si cea decofenizata au beneficii asupra organismului, scrie libertatea.

Studiul a comparat oamenii care nu beau deloc cafea sau care se multumesc cu doar o ceasca pe zi cu cei care beau cafea in mod regulat si moderat de pana la cinci cesti pe zi si au observat ca unii compusi bioactivi din cafea reduc rezistenta la insulina si inflamatia sistemica. La studiul care a durat peste 20 de ani au participat peste 200.000 de doctori si asistente.