Anotimpul in care te-ai nascut iti influenteaza caracterul!

708

Anotimpul in care te-ai nascut iti poate influenta personalitatea in sensul de cat de temperamental, depresiv sau optimist poti fi in viata, potrivit cercetatorilor maghiari.

Cercetatorii maghiari au studiat 400 de persoane, coreland anotimpul in care s-a nascut fiecare participant cu personalitatea sa, si au ajuns la concluzia ca oamenii nascuti in anumite perioade ale anului au o mai mare probabilitate de a avea anumite trasaturi ale personalitatii.

Expertii spun ca acest lucru este o consecinta a faptului ca anotimpurile influenteaza anumite substante chimice din creier, cum sunt dopamina si serotonina, hormoni care controleaza starea de spirit.

Potrivit studiului, copiii nascuti vara sunt mai predispusi la a suferi de schimbari bruste ale dispozitiei la maturitate. Pe de alta parte, persoanele nascute primavara tind sa fie pozitive in atitudine, pline de energie si optimiste.

De asemenea, studiul a descoperit ca persoanele nascute toamna sufera mai putin de depresie, iar cele nascute iarna se enerveaza mai greu.

„Analiza noastra a fost facuta pe 400 de persoane, carora le-am corelat anotimpul in care s-au nascut cu tipul de personalitate. In esenta, s-ar parea ca data nasterii poate creste sau descreste riscul privind dezvoltarea unor tulburari de personalitate mai tarziu, in timpul vietii. In prezent, cercetam daca exista sau nu markeri genetici legati de anotimpul nasterii si starea de spirit predominanta”, a declarat Xenia Gonda, autoarea principala a studiului prezentat duminica la Berlin, la conferinta anuala a Colegiului European de Neuropsihofarmacologie (ECNP).

Sursa: mediafax.ro

!-- Composite Start -->
Loading...
<

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here