Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu a declarat intr-un interviu pentru gandul ca dupa finalizarea BAC 2012 va face o analiza si vor fi desfiintate mai multe licee unde rata de promovabilitate a elevilor a fost scazuta.

 

Potrivit datelor publicate pe http://bacalaureat.edu.ro/, dupa afisarea online a rezultatelor la BAC 2012, rata oficiala de promovare este de 43% la nivelul intregii tari.

„Nu exclud desfiintarea unor licee. Vom face o analiza ca sa vedem daca nu cumva sunt tot cele de anul trecut, ceea ce mi s-ar parea inadminisibil. Daca nu ai avut atat de putin respect incat sa faci ceva un an de zile pentru remedierea situatiei, inseamna ca tu liceu nu mai ai calitatea morala sa functionezi. Asadar, nu exclud o astfel de masura drastica, dar nici nu vreau sa trag concluzii pripite inainte de a face o analiza serioasa pe trei paliere: la nivel national, judetean si la nivelul scolilor. Ceea ce va pot spune inca de acum e ca aceasta analiza si concluziile ei se vor transforma intr-un set de masuri care vor fi incluse in Regulamentul de functionare”.

BAC 2012 mai slab decat in 2011

Rata de promovare de numai 43,01% este sub asteptarile celor din sistemul de invatamant si chiar mai mica decat cea din 2011 de 44.47%.

In 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00 se depun contestatiile. In perioada 10 -12 iulie va avea loc solutionarea contestatiilor, iar la 13 iulie vor fi afisate

 

Nota obtinuta anul acesta la BAC 2012 are o miza importanta. Pe baza mediei obtinute de candidati la examenul de maturitate se poate face admiterea la universitate. Asta a fost solutia propusa de Ministerul Educatiei in acest an cand a anuntat ca la admiterea in invatamantul universitar nu se va mai tine cont de mediile avute in liceu de candidati.

 

La prima sesiune a examenului de BAC 2012 au participat aproximativ 180.000 de absolventi, numar destul de mic avand in vedere ca promotia de anul acesta a numarat aproximativ 200.000 de liceeni, iar anul trecut aproximativ 100.000 de elevi au picat examenul maturitatii.

 

Sesiunea de toamna BAC 2012

 

Pentru absolventii de liceu care au picat BAC-ul in vara sau care au ales sa-si maximizeze sansele de promovare exista si sesiunea de toamna, care se va desfasura in perioada august-septembrie 2012 si vor primi atunci rezultate BACALAUREAT 2012.

Calendar BAC 2012 sesiunea de toamna

 

16-20 iulie: Inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen

20-21 august: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A)

20-22 august: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B)

21-22 august: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C)

23-24 august: Evaluarea competentelor digitale (proba D)

27 august: Proba scrisa la limba si literatura romana

28 august: Proba scrisa la limba materna

29 august: Proba obligatorie a profilului

31 august: Proba la alegere a profilului si specializarii

2 septembrie: Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00) si depunerea constestatiilor (16:00-20:00)

3-4 septembrie: Rezolvarea contestatiilor

5 septembrie: Afisarea rezultatelor finale

 

3 COMENTARII

 1. Este o decizie in stilul de management si psihologie din scoala veche. Noile cercetari au demonstrat ca oamenii reactioneaza cel mai bine la recompense.
  Copii acestia trebuie educati de sistem acum pentru ca sunt lasati singuri acasa de parintii preocupati sa genereze un nivel financiar satisfacator.
  Analiza sistemului educational trebuie sa fie mai atenta si deciziile ar trebui sa fie mai responsabile, pentru ca influenteaza viitorul.
  Rata de promovabilitate nu inseamna doar ca acesti tineri invata mai putin decat cei din acceasi generati din Europa. In alte tari nivelul de educatie care le este cerut pentru a promova BAC-ul este atat de jos incat atunci cand un Roman merge la studii in strainatate va studia cu oameni care ii par analfabeti. Totodata acestia sunt foarte pragmatici si orientati pe rezultat, iar asta le aduce beneficii mai departe in lumea business.
  Reveniti asupra deciziei si analizati mai atent!

 2. Doamna fosta si actuala ministru mai sunteti in stare de altceva decat sa desfiintati scoli si licee care s-au construit cu greu? De BAC diferentiat ati auzit? de scoli de arte si meserii ati auzit ?de salarii motivante si respect pentru dascali si intelectuali ati auzit/ de corelarea programelor scolare cu cerintele de evaluare ati auzit?Doamna ministru lasati oamenii capabili si cu viziuni noi sa guverneze numai fugiti atata dupa interese personale si de grup ca ne-am saturat de „Domniile – Voastre ” si de „Masurile” dvs.RADICALE.HELLO,treziti-va!!!!!!!!!!!

 3. In majoritatea liceelor cu rata mica de promovabilitate elevii care au participat la examenul de bacalaureat sunt aceia care au avut note mici si foarte mici la testele nationale sau care nu si-au luat deloc examenul de capacitate in urma cu 4-5 ani. Cred ca nici acest lucru nu este de neglijat daca tot facem o „analiza atenta”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.