Acasă Stirile zilei Justitia ANDREI HREBENCIUC, retinut de procurorii DNA in DOSARUL RETROCEDARILOR!

ANDREI HREBENCIUC, retinut de procurorii DNA in DOSARUL RETROCEDARILOR!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost retinut de procurorii DNA in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri, unde a fost audiat timp de aproximativ cinci ore.

Andrei Hrebenciuc a fost retinut pentru complicitate la trafic de influenta si spalare de bani, dar si pentru ca, impreuna cu tatal sau, cu Ioan Adam si Gheorghe Sturdza, ar fi constituit grupul infractional care a urmarit retrocedarea ilegala a 43.000 ha de paduri, potrivit DNA.

Procurorii DNA Brasov au emis pe numele lui Andrei Hrebenciuc ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

In jurul orei 9.00, Andrei Hrebenciuc a fost scos din sediul DNA Brasov cu catuse la maini si urcat intr-o duba a anchetatorilor. El ar urma sa fie dus in Capitala, la instanta suprema, care va judeca propunerea de arestare preventiva a acestuia.
Fiul lui Viorel Hrebenciuc nu a facut nicio declaratie la iesirea din sediul DNA Brasov. Nici avocatul acestuia nu a facut nicio declaratie, el confirmand doar ca Andrei Hrebenciuc a fost retinut.

Andrei Hrebenciuc a fost audiat timp de aproximativ cinci ore, el ajungand la DNA Brasov in jurul orei 04.00, insotit de tatal sau.

Viorel Hrebenciuc a spus ca a venit cu fiul sau pentru a-l sustine moral si ca atat el, cat si Andrei Hrebenciuc sunt nevinovati. El a mai spus ca adevarata tinta a DNA este candidatul la Presedintie Victor Ponta.

Andrei Hrebenciuc a fost retinut pentru complicitate la trafic de influenta si spalare de bani, dar si pentru ca, impreuna cu tatal sau, Viorel Hrebenciuc, cu Ioan Adam si Gheorghe Sturdza, ar fi constituit grupul infractional care a urmarit retrocedarea ilegala a 43.000 ha de paduri, potrivit DNA.

Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa decida daca admite cererea procurorilor de arestare preventiva a lui Andrei Hrebenciuc, pentru constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani, arata DNA, intr-un comunicat de presa.

De asemenea, procurorii DNA Brasov au dispus urmarirea penale a avocatilor Nicolae Mergeani si Victor Adrian Prodan, precum si a Elisabetei Carmen Dragoi, asociat si administrator al societatii comerciale Resedinta Varstnicilor SRL, toti fiind acuzati de spalare de bani.

Andrei Hrebenciuc este acuzat de procurori ca, incepand din 24 iunie 2013, impreuna cu tatal sau, Viorel Hrebenciuc, cu deputatul Ioan Adam, cu Paltin Gheorghe Sturdza si cu Dan Costin Bengescu, a constituit un grup (care a fost sprijinit ulterior si de alte persoane) ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei „cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier in suprafata de 43.227 ha dobandit prin hotararea judecatoreasca nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, emisa in mod presupus fraudulos”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos