Acasă Stirile zilei Bani ANCOM lanseaza anul acesta comparatorul de tarife telecom!

ANCOM lanseaza anul acesta comparatorul de tarife telecom!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Autoritatea Nationala pentru Reglementare si Administrare in Comunicatii (ANCOM) va lansa anul acesta comparatorul de tarife, ce va permite utilizatorilor sa compare ofertele de comunicatii.

Aplicatia online pentru compararea ofertelor de comunicatii destinate utilizatorilor finali va fi lansata in trimestrul al II-lea al acestui an.

„Aplicatia va asigura accesul utilizatorilor la informatii corecte, complete si actualizate periodic cu privire la ofertele publice ale furnizorilor de servicii de comunicatii electronice destinate publicului si va oferi utilizatorilor posibilitatea de a realiza o comparatie intre serviciile de comunicatii electronice pe care le utilizeaza in prezent sau pe care intentioneaza sa le achizitioneze si serviciile similare oferite de alti furnizori din piata si, deci, de a alege oferta cea mai potrivita, adaptata propriilor nevoi de consum”, a declarat Catalin Marinescu presedintele ANCOM.

Din totalitatea ofertelor sistemul alege acele oferte care respecta criteriile introduse de utilizator si care contin toate serviciile pentru care utilizatorul a estimat consumul. Aceste oferte sunt incluse in ”lista ofertelor selectate”.

Sistemul ordoneaza aceasta lista, strict in ordinea crescatoare a pretului fix al fiecarei oferte. Pretul fix al unei oferte este calculat din tarif lunar fara TVA (pentru abonamente si extra‐optiuni), pret total cartela plus credite fara TVA (pentru cartele).

Daca oferta este compusa din abonament + extra‐optiuni sau cartela + extra‐optiuni pretul fix se obtine prin insumarea preturilor fixe ale abonamentului/cartelei si a extra‐optiunilor.

Sursa: economica.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos