Ancheta presei in cazul incendiului din Colectiv are urmari: Conducerea ISU Bucuresti-Ilfov a fost suspendata

Conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov a fost suspendata, urmand ca in cursul zilei de miercuri seful IGSU sa desemneze o noua comanda, pentru asigurarea temporara a conducerii unitatii.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a receptionat, marti, o sesizare din partea mass-media care semnala existenta unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros in Fabrica Pionierul — etaj 1 si Club Colectiv (pentru zilele de 25 si 26 septembrie), anterior producerii tragediei din data de 30 octombrie.

Jurnalistul Catalin Tolontan a publicat numeroase articole despre situatia clubului Colectiv in raport cu ISU.

Click pe aceeasi tema:  De ce ard cluburile din cand in cand? Bamboo a mai ars si in 2005!

”La primirea sesizarii, inspectorul general al IGSU a informat seful DSU, care a dispus in regim de urgenta efectuarea unei verificari la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov. Din datele preliminare reiesite in urma verificarii a rezultat faptul ca documentul a fost identificat in corespondenta primita de IGSU la data de 23 septembrie 2015, in jurul orei 23,30. Intrucat solutionarea documentului era de competenta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, acesta a fost redirectionat unitatii in cauza, in dimineata zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare si masuri”, se precizeaza in comunicatul IGSU.

Click pe aceeasi tema:  IMAGINI APOCALIPTICE de la incendiul din BAMBOO! 35 de oameni au ajuns la spital!

De asemenea, subliniaza sursa citata, la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov au fost transmise doua adrese catre organizatorul evenimentului — Emagic — fara a rezulta ca au fost efectuate verificari la fata locului.

”Pentru asigurarea obiectivitatii activitatilor de verificare, pana la finalizarea acestora, inspectorul general al IGSU a dispus punerea la dispozitie a cadrelor din comanda Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov. In cursul zilei de astazi, inspectorul general al IGSU va desemna o noua comanda, pentru asigurarea temporara a conducerii unitatii”, se mai arata in comunicat.

spre