Acasă Stirile zilei Ancheta presei in cazul incendiului din Colectiv are urmari: Conducerea ISU Bucuresti-Ilfov...

Ancheta presei in cazul incendiului din Colectiv are urmari: Conducerea ISU Bucuresti-Ilfov a fost suspendata

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov a fost suspendata, urmand ca in cursul zilei de miercuri seful IGSU sa desemneze o noua comanda, pentru asigurarea temporara a conducerii unitatii.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a receptionat, marti, o sesizare din partea mass-media care semnala existenta unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros in Fabrica Pionierul — etaj 1 si Club Colectiv (pentru zilele de 25 si 26 septembrie), anterior producerii tragediei din data de 30 octombrie.

Jurnalistul Catalin Tolontan a publicat numeroase articole despre situatia clubului Colectiv in raport cu ISU.

”La primirea sesizarii, inspectorul general al IGSU a informat seful DSU, care a dispus in regim de urgenta efectuarea unei verificari la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov. Din datele preliminare reiesite in urma verificarii a rezultat faptul ca documentul a fost identificat in corespondenta primita de IGSU la data de 23 septembrie 2015, in jurul orei 23,30. Intrucat solutionarea documentului era de competenta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, acesta a fost redirectionat unitatii in cauza, in dimineata zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare si masuri”, se precizeaza in comunicatul IGSU.

De asemenea, subliniaza sursa citata, la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov au fost transmise doua adrese catre organizatorul evenimentului — Emagic — fara a rezulta ca au fost efectuate verificari la fata locului.

”Pentru asigurarea obiectivitatii activitatilor de verificare, pana la finalizarea acestora, inspectorul general al IGSU a dispus punerea la dispozitie a cadrelor din comanda Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov. In cursul zilei de astazi, inspectorul general al IGSU va desemna o noua comanda, pentru asigurarea temporara a conducerii unitatii”, se mai arata in comunicat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos