Poliţia Capitalei a declanşat cercetări privind înscrierea unor copii la o şcoală din sectorul 1, ca urmare a unei sesizări referitoare la faptul că mai mulţi părinţi ar fi folosit documente false. Surse judiciare spun că verificările vizează Colegiul german „Goethe” din Bucureşti.

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie din Bucureşti fac cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de fals în declaraţie în cazul părinţilor, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.

Înscrierea copiilor la clasa pregătitoare şi în clasa I i-a determinat pe mulţi părinţi să-şi schimbe formal domiciliile pentru ca micuţii să fie acceptaţi la şcolile dorite de familie. Concret, părinţi şi-au schimbat domiciliul pe străzi arondate şcolilor unde vroiau să-şi înscrie copiii.

De altfel, corectitudinea la înscrierea în clasa întâi şi pregătitoare a fost păguboasă pentru mulţi părinţi care au respectat condiţiile, astfel că au ratat înscrierea copiilor lor la şcolile dorite.

O situaţie specială s-a înregistrat anul acesta la Colegiul german „Goethe”, unde foarte mulţi părinţi s-au declarat de etnie germană numai ca să-şi poată înscrie copiii în această unitate.

Părinţii cu dosarele respinse au făcut plângere împotriva celor care au susţinut ca sunt de etnie germană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.