Acasă Stirile zilei Stiinta AMERICANII vor sa contacteze CIVILIZATIILE EXTRATERESTRE: Nu este nimic periculos!

AMERICANII vor sa contacteze CIVILIZATIILE EXTRATERESTRE: Nu este nimic periculos!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii americani sunt de parere ca nu este periculoasa deloc contactarea civilizatiilor extraterestre si ca vor pune in aplicare aceasta optiune.

Cercetatorii de la Institutul SETI din California spera sa puna in practica acest proiect in viitorul apropiat, informeaza lexpress.fr. Astrofizicienii americani vor sa trimita semnale in spatiu, indreptate spre stele din alte sisteme solare, in speranta ca vor putea sa stabileasca un contact cu cel putin o civilizatie extraterestra. Ei au respins, joi, criticile si temerile formulate de alti oameni de stiinta, precum astrofizicianul britanic Stephen Hawking, potrivit carora o astfel de initiativa ar putea sa reprezinte o amenintare pentru Terra.

„Timp de 50 de ani, am indreptat radiotelescoape spre stele in cautarea semnalelor emise de alte civilizatii, dar fara succes”, a declarat Douglas Vakoch, un cercetator de la SETI, cu ocazia unei prezentari care a avut loc la conferinta anuala organizata de American Society for the Advancement of Science (AAAS), intrunita in aceasta saptamana la San Jose, in California.

„Prin acest program, Active SETI, vom inversa procesul, pentru a ne asuma un rol activ, si vom transmite semnale puternice, bogate in informatii, catre alte lumi, in speranta ca vom primi un raspuns”, a adaugat acelasi cercetator american. Aceste mesaje vor fi trimise catre alte sisteme stelare relativ apropiate si care contin planete potential locuibile.

Potrivit acelorasi astrofizicieni, o astfel de abordare este mai promitatoare decat tentativele precedente, printre care se remarca discurile audio plasate la bordul celor doua sonde spatiale Voyager, lansate in 1977, ce contin sunete si imagini selectionate de un grup de specialisti, cu scopul de a alcatui un portret al diversitatii vietii si al culturii terestre.

CONTINUARE

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
1
2
Articolul precedentTraditii si superstitii de SAMBATA MORTILOR! Ce nu e bine sa faci astazi!
Articolul următorCele doua INGREDIENTE UIMITOARE care iti detoxifica FICATUL si PANCREASUL!