Majoritatea oamenilor din Bucuresti s-au simtit cel putin o data „norocosi” atunci cand au calcat pe un „rahat” al unui animal de companie, insa putini stiu ca proprietarii acestor animale ar putea fi amendati cu o suma considerabila.

Politistii locali, care adesea dorm in post, ii pot sanctiona cu o amenda cuprinsa intre 200 si 500 de lei. De asemenea, aceeasi amenda o primesc si cetatenii care nu isi tin cainii agresivi in lesa si cu botnita.

Legile care ii protejeaza pe bucuresteni, dar care sunt prea putin aplicate

– Gesturile obscene, aruncarea cu obiecte in cladiri publice sau in mijloace de transport, refuzul de parasi un local dupa ora de inchidere, provocarea unui scandal in public – amenda de la 100 lei la 3.000 lei.

– Amenintarile cu violenta, in public, savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare – amenda de la 200 lei la 1.000 lei.

– Cei care arunca asupra unei persoane sau intr-un mijloc de transport in comun cu substante iritante sau cu efect paralizant risca amenda intre 100 lei si 500 lei.

– Persoanele care scriu pe cladiri publice sau pe garduri – amenda de la 100 lei la 500 lei. in aceasta categorie intra si dezlipirea sau distrugerea, fara drept, a reclamelor, anunturilor si afiselor legal expuse.

– Cei care isi lasa animalul de companie in libertatea sau nesupravegheat – amenda intre 100 si 500 lei. in aceasta categorie intra doar animalele care pot prezenta pericol public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.