Cap Limpede

Tech

Amenintare cibernetica de ultima ora. Deturnare uriasa de fonduri in numele Google, Bing si Yahoo!

O amenintare cibernetica de ultima ora a infestat in jur de un milion de calculatoare care sunt controlate de la distanta de catre hackeri cu ajutorul Troianului Redirector.Paco, atentioneaza specialistii Bitdefender. Prin acest virus hackerii redirectioneaza toate cautarile de pe Google, Bing sau Yahoo cu scopul de a deturna bani din campaniile publicitare.

Potrivit unui comunicat de presa remis, marti, AGERPRES, firmele care deruleaza campanii publicitare online vor ajunge sa plateasca pentru afisarea de reclame catre audiente formate din utilizatori fictivi, iar sumele platite de companii se vor imparti intre furnizorul serviciilor de publicitate si paginile operate de hackeri, in general producatori de continut.

„De regula, la fiecare cautare dupa un anumit termen cheie, motorul de cautare (Google, Bing, Yahoo etc.) afiseaza rezultate conform interesului utilizatorilor. Hackerii au reusit sa modifice setarile browserului si sa interogheze orice cautare pe un server detinut de raufacatori si nu pe cel al motorului de cautare. Astfel, serverul controlat de atacatori va afisa reclame configurate sa le aduca bani, iar manipuland reclamele afisate acestia isi revendica o parte din comision. Virusul Redirector.Paco infecteaza terminalele celor care folosesc frecvent site-uri de partajare de fisiere, descarca documente atasate din e-mail-uri provenite de la expeditori necunoscuti, acceseaza site-uri cu continut indoielnic si nu folosesc o solutie de securitate”, noteaza expertii Bitdefender.

Specialistii companiei mentioneaza ca acest tip de campanie creeaza prejudicii mai ales companiilor care platesc pentru publicitate bazata pe afisari si clickuri.

„De exemplu, programul AdSense al Google afiseaza reclame relevante pe anumite site-uri (ziare, reviste, bloguri etc.) conform cautarilor utilizatorilor si imparte veniturile obtinute din publicitate cu partenerii sai. Desi li se genereaza o lista cu rezultate alterate, utilizatorii infectati cu acest virus nu vor fi pagubiti. Cu toate acestea, dat fiind ca in urma cautarilor hackerii pot genera orice rezultate, acestora li se pot furniza link-uri periculoase sau amenintari cibernetice, precum ransomware, care cripteaza date de pe dispozitive”, sustin cei de la Bitdefender.

Redirector.Paco a devenit activ inca de la mijlocul lunii septembrie 2014, iar de atunci a infectat mai mult de 900.000 de IP-uri la nivel mondial, cele mai multe din India, Malaezia, Grecia, SUA, Italia, Pakistan, Brazilia si Algeria.

Bitdefender este o companie globala de securitate informatica, iar inca din anul 2001 a produs solutii dedicate pentru piata rezidentiala si corporatii.

sursa>AGERPRES

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-86284").on("click", function(){ $(".com-click-id-86284").show(); $(".disqus-thread-86284").show(); $(".com-but-86284").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});