Acasă Stirile zilei Justitia ALINA BICA a DEMISIONAT de la sefia DIICOT!

ALINA BICA a DEMISIONAT de la sefia DIICOT!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Alina Bica, arestata preventiv in dosarul despagubirilor a demisionat de la sefia DIICOT, dar si din functia de procuror al Directiei, potrivit unor surse oficiale.

Demisia a fost scrisa vineri si inaintata procurorului sef al Romaniei, Tiberiu Nitu, au adaugat aceleasi surse.

Tot vineri, Nitu declara ca daca Alina Bica nu isi va da demisia, el, in calitate de procurorul general al Parchetului ICCJ, va analiza si va solicita revocarea ei din functia de conducere si din DIICOT.

Intrebat tot atunci cine va conduce DIICOT in perioada urmatoare, Tiberiu Nitu a spus ca, pentru inceput, conducerea Directiei va fi asigurata de procurorul sef adjunct, impreuna cu el.

Alina Bica a fost instalata la conducerea DIICOT in mai 2013, fiind numita la propunerea ministrului interimar al Justitiei de atunci, premierul Victor Ponta.

In septembrie 2012, numele ei era vehiculat pentru functia de procuror general. Tot atunci, in presa a fost publicata o convorbire telefonica interceptata pe care aceasta ar fi avut-o cu fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, discutie in care Bica se interesa de functia pe care urma sa o ocupe la ANAF o cunostinta a ei.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos