Acasă Sanatate Alimentele care te feresc de cancer! Nu trebuie sa lipseasca din bucatarie

Alimentele care te feresc de cancer! Nu trebuie sa lipseasca din bucatarie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dietele in care predomina legumele si fructele reduc considerabil riscul de cancer, arata studii recente.

  1. broccoli

Toate legumele crucifere (varza, conopida etc.) sunt alimente care previn cancerul de prostata, de san, pulmonar si de colon.

Totusi, broccoli exceleaza la capitolul prevenire, datorita continutului bogat de vitamina C si E, precum si minerale, cum ar fi calciu si fier.

Pentru ca leguma sa-si pastreze intacte toate proprietatile, iti recomandam sa gatesti leguma la abur, nu mai mult de 10 minute, noteaza click.

  1. curcuma

Curcuma este un condiment cu proprietati anti-cancer, mai exact radacina, ale carei componente anti-cancer inhiba dezvoltarea tumorilor.

In plus, curcuma este foarte utila pentru persoanele care se afla sub tratament pentru canceer, intrucat radacina minimizeaza efectele secundare ale medicamentelor.

Totodata, curcuma contine curcumina, un compus antiinflamator care amelioreaza in mod vizibil calitatea vietii persoanelor care sufera de dureri, reumatism, fibromialgie, oboseala cronica etc.

  1. ceai verde

Ceaiul verde combate eficient radicalii liberi responsabili de instalarea cancerului. In plus, este un puternic detoxifiant, activand enzimele din ficat, care au un mare rol in eliminarea toxinelor. Ceaiul verde este bogat in polifenoli care au o putere antioxidanta de 100 de ori mai mare decat vitamina C.

Se recomanda sa faci ceaiul prin infuzarea a doua lingurite de frunze, timp de cinci minute. Ceaiul trebuie baut in cel mult jumatate de ora dupa preparare.

  1. sfecla

Sfecla rosie este una dintre legumele cu cea mai mare putere antioxidanta, luptand impotriva radicalilor liberi (poluare, chimicale, radiatii), care imbatranesc celulele corpului inainte de vreme.

Cel mai important antioxidant din sfecla este substanta care-i da culoarea rosie, betacianina, si care creste capacitatea sangelui de a transporta oxigen la celule. Betacianina are rol in prevenirea cancerului de stomac si de colon. Consuma 900 g de sfecla rosie pe zi, atat ca terapie, cat si pentru prevenire.

  1. strugurii

In struguri (vin, must), afine si mure se gaseste un antioxidant de cinci ori mai puternic decat beta-carotenul si de 50 de ori mai puternic decat vitamina E, numit resveratrol. Acesta are efecte antitumorale si are puterea de a incetini cu 50% inmultirea celulelor canceroase. De asemenea, stopeaza producerea infectiilor si calcifierea arterelor.

Daca nu ai posibilitatea sa mananci struguri, medicii iti recomanda sa bei cate un pahar cu vin rosu pe zi.