Acasă Stirile zilei Stiinta ALERTA MAXIMA a OMS: Virusul EBOLA a scapat de sub CONTROL si...

ALERTA MAXIMA a OMS: Virusul EBOLA a scapat de sub CONTROL si avanseaza extrem de rapid!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) este in alerta maxia dupa ce virusul Ebola din Africa de Vest a scapat de sub control si avanseaza extrem de rapid.

Ea a avertizat asupra unor „consecinte catastrofale” si a unui risc de propagare in alte tari.

„Efectivele actuale de ajutor national si international sunt trist de inadecvate”, a declarat directoarea OMS, Margaret Chan in cadrul unui summit regional privind epidemia, organizat la Conakry.

„Aceasta epidemie avanseaza mai repede decat eforturile noastre de a o controla. Daca situatia continua sa se deterioreze, consecintele pot fi catastrofale in termeni de vieti pierdute dar si tulburari socio-economice si risc crescut de propagare in alte tari”, a avertizat ea.

„Tarile afectate au facut eforturi extraordinare si au luat masuri extraordinare. Dar nevoile create de Ebola in Africa de Vest depasesc capacitatile voastre de lupta”, a declarat ea, adresandu-se presedintilor din Guineea, Sierra Leone si Liberia prezenti la acest summit, precum si ministrului Sanatatii din Coasta de Fildes.

„In pofida absentei unui vaccin sau a unui tratament curativ, epidemiile de Ebola pot fi cu siguranta limitate”, a adaugat directoarea OMS, subliniind totusi ca este vorba „de departe de cea mai mare (epidemie de Ebola) in aproape 40 de ani”, cu 1.323 de cazuri, dintre care 729 mortale.

Ea a anuntat, de asemenea, convocarea pentru 6 august a unei reuniuni de urgenta pentru „evaluarea implicatiilor internationale ale epidemiei in Africa de Vest”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos