Pericol pentru sanatatea populatiei Romaniei. Tantarul-tigru, care poate transmite 20 de boli grave, a ajuns si pe teritoriul tarii noastre. Este o consecinta a caldurii extreme care a lovit Romania in ultimele saptamani, spun specialistii.

Biologii atrag atentia ca daca temperaturile caniculare vor continua, tara noastra s-ar putea confrunta cu o mare problema din punct de vedere al sanatatii si anume invazia tantarilor tiger (invazia tantarilor – tigru).

Cateva exemplare au ajuns deja pe teritoriul tarii noastre, insa ne-am putea confrunta in perioada urmatoare cu o invazie, scrie RomaniaTV.net.

Acesti tantari vin din tarile tropicale si sunt purtatori de boli extrem de grave. Nu mai putin de 20 de boli tropicale poate purta un tantar, sapte dintre ele fiind virusi care provoaca maladii periculoase.

Specialistii spun ca un astfel de tantar poate transmite meningita de tip west nile, dar si virusul denga. Acest virus poate provoca omului febra foarte mare si poate duce chiar la deces daca nu este tratata.

Cu toate acestea, in tara noastra exista in comert produse care pot proteja corpul uman de intepatura si transmiterea unor boli de la un astfel de tantar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.