Alerta in Romania! DIICOT a retinut un tanar de 17 ani pentru propaganda jihadista – Cap Limpede

Alerta in Romania! DIICOT a retinut un tanar de 17 ani pentru propaganda jihadista

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Un adolescent de 17 ani din Craiova a fost ridicat de procurorii DIICOT pentru ca ar fi facut in spatiul virtual propaganda jihadista, conform unor surse judiciare.

Conform surselor citate de Mediafax, anchetatorii au probe ca acesta ar fi transmis, prin internet, mesaje de sustinere a gruparii jihadiste si filme in care erau prezentate decapitari.

Potrivit surselor citate, tanarul este elev la un liceu din Craiova, iar anchetatorii au facut perchezitii la locuinta acestuia, marti dimineata, in baza informatiilor ca acesta ar face propaganda jihadista, prin mesaje transmise pe internet.

Tanarul a fost ridicat si dus la audieri, iar de la locuinta sa au fost ridicate documente, materiale de propaganda jihadista si sisteme informatice.

Loading...

Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca acest caz este cunoscut la nivelul SRI, iar in acest moment ancheta a fost preluata de catre DIICOT.

„Cazul care il vizeaza pe cetateanul roman Boicea Luigi Constantin este cunoscut la nivelul SRI. In prezent, sunt desfasurate activitati specifice de catre DIICOT si din acest motiv SRI nu poate furniza la acest moment informatii. SRI va reveni cu un comunicat oficial imediat ce acest lucru este posibil”, a spus Marincea.

Anchetatorii au informatii ca tanarul promova in mod sistematic, in mediul virtual, prin intermediul platformelor online, mesaje de sustinere a organizatiilor teroriste, filme in care erau prezentate decapitari ale unor persoane capturate de membri ai gruparii ISIS, dar si materiale video cu mesaje de amenintare si folosire a unor mijloace de natura sa puna in pericol viata si integritatea persoanelor, au precizat sursele citate.

Actiunea este desfasurata de anchetatorii DIICOT, cu ajutorul SRI si cu suportul de specialitate al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din Politia Romana.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close