Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anuntat ca a fost inregistrat primul deces de gripa porcina, la un barbat din Capitala.

„A fost comunicat primul deces la caz de SARI (Infectie Respiratorie Acuta Severa—n.r.) confirmat cu virus gripal A(H1) la un barbat in varsta de 38 ani, domicilat in Bucuresti, avand conditii medicale preexistente, nevaccinat antigripal”, releva ultimele date publicate pe site-ul CNSCBT.

Potrivit datelor, de la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, gripei si SARI pana pe 2 februarie au fost confirmate cu laboratorul 95 cazuri de gripa, scrie Agerpres.

Pana la data de 31 ianuarie au fost vaccinate antigripal 563.105 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii, informeaza raportul CNSCBT.

„Activitate gripala este sporadica, de intensitate medie, morbiditatea prin infectii respiratorii acute fiind mai crescuta decat in saptamana precedenta, dar incadrandu-se in intervalul asteptat. S-a inregistrat debutul sezonului gripal, confirmandu-se cu laboratorul, pentru acelasi subtip, un procent mai mare de 10% din probele testate/saptamana. La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute a fost 89.591, cu 14% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (104.248) si cu 13.4% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta (78.945)”, se arata in raport.

In saptamana 25 — 31 ianuarie s-au inregistrat la nivel national 135 cazuri de gripa. De asemenea, in aceeasi perioada s-au inregistrat 17 cazuri de Infectie Respiratorie Acuta Severa (SARI), cu 3 mai multe fata de saptamana precedenta si cu 5 mai multe fata de aceeasi perioada a sezonului anterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.