Acasă Sanatate Alerta! Caserole cu carne vandute in hypermarketuri vin la pachet cu o...

Alerta! Caserole cu carne vandute in hypermarketuri vin la pachet cu o bacterie letala!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De curand, un grup de cercetare internationala a descoperit o bacterie cu potential letal in carnea de pui produsa in Europa si vanduta in hipermarketurile de peste tot in lume. Tulpinile infectioase in cauza includ un Stafilococ auriu rezistent la meticilina (MRSA).

Astfel sunt pusi in pericol atat consumatorii, cat si lucratorii care ambaleaza carnea contaminata.

Acest nou tip de MRSA descoperit in Europa se transfera foarte usor la om prin hrana infestata gatita insuficient si chiar prin atingerea produselor din carne infestata.

In prezent, carnea nu este supusa unei testari pentru MRSA.

Potrivit dr. Lance Prince de la Centrul de Actiune pentru Rezistenta la Antibiotice, testele de siguranta alimentara la care sunt supuse produsele din comert nu includ si teste pentru MRSA. De aceea este mai bine sa consumi pui de provenienta organica, cel putin pana la reglementarea situatiei.

Pe langa aceasta bomba infectioasa, puiul din hipermarketuri contine de cele mai multe ori si antibiotice si alte substante periculoase. Aceasta bacterie este insa foarte rezistenta la antibioticele conventionale, asa ca persista in corpul animalelor de sacrificiu si contamineaza si carnea obtinuta de la acestea in ciuda tratamentelor administrate.

Cum sa te protejezi de MRSA

– Spala-te bine pe maini cu apa si sapun inainte sa atingi carnea cruda.

– Spala toate obiectele care au intrat in contact cu carnea de pui.

– Infasoara toate zgarieturile si ranile deschise cu plasturi adezivi inainte sa manipulezi carnea cruda.

– Foloseste un termometru alimentar ca sa te asiguri ca gatesti carnea de pui la o temperatura suficient de mare.

Aceste bacterii devin o problema deosebit de grava.

Anual, aproximativ 50.000 de oameni se infecteaza cu MRSA, iar 10.000 dintre ei isi pierd viata din cauza infectiilor. Folosirea antibioticelor la cresterea animalelor agraveaza de cele mai multe ori problema dezvoltarii de rezistenta a bacteriilor. Dar este un cerc vicios, pentru ca si reducerea antibioticelor folosite ca masura de precautie reprezinta un pericol.

Sursa: Secretele