Acasă Stirile zilei Alerta! A fost confirmat oficial! Romania va fi lovita de un cutremur...

Alerta! A fost confirmat oficial! Romania va fi lovita de un cutremur extrem de mare anul acesta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mircea Radulian, directorul stiintific al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, confirma ipoteza emisa de seismologii britanici si americani, care spun ca in anul 2017 este foarte probabil sa se produca un cutremur de mare magnitudine in Romania.

„Ce spuneau ei (seismologii britanici si americani – n.r.) despre 2017 e un lucru care se repeta de cativa ani. Intr-adevar, exista o probabilitate destul de mare ca in Romania sa se produca un cutremur de peste 6”, a declarat Mircea Radulian, directorul stiintific al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului.

Specialistul a mai precizat ca, in 2016, activitatea seismica a fost „destul de modesta” in zona Vrancea. „Vorbind statistic, era intr-un fel de asteptat. Cutremurele de peste 5 apar la intervale de 3-4 ani. Apar in timpul noptii si iarna, de multe ori. Luna ianuarie este, in general, o luna activa”, a mai spus Mircea Radulian, conform Libertatea.

Un cutremur cu magnitudine 5,3 a avut loc si in 24 septembrie, la ora 2.11, resimtindu-se si in Bucuresti. Seismul s-a produs in zona Vrancea, la o adancime de 112,3 kilometri.

In 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter si s-a inregistrat in data de 29 martie, in judetul Buzau.

Potrivit datelor INFP, cea mai importanta miscare tectonica din Romania dupa 1990 a fost inregistrata in anul 2014, pe 22 noiembrie, cand s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimtit si la Bucuresti.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos