Acasă Sanatate Alege varianta naturala de hidratare, CREMELE fara parabeni!

Alege varianta naturala de hidratare, CREMELE fara parabeni!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In anii ce au trecut, cultura eco, bio, tendinta ne a ne ingriji si hrani cat mai natural, s-a dezvoltat mult si la noi in tara. Din fericire, oamenii, si mai ales femeile au inteles cat de important este sa ne ferim de conservanti, coloranti si alti dusmani ai sanatatii noastre deghizati in etichete colorate. Parabenii, sunt conservanti cu potential cangerigen.

Este un subiect pe care se axeaza mult in ultimul timp. Acesti compusi sintetici inclusi in aproape toate categoriile de produse cosmetice duc la imbatranirea prematura a tenului sau la aparitia unor iritatii, mai ales in cazul tenullui sensibil.

Produse naturale, fara parabeni sunt ideale pentru pielea noastra, mai ales daca se obtin din soluri care nu au fost afectate de ingrasamaminte chimice, tratate cu alte substante de origine chimica. Cercetatorii din Marea Britanie au facut studii din care a rezultat ca deodorantele, mai precis antiperspirantele clasice au toate in compozitie saruri de aluminiu care impiedica transpiratia dar au ca efect favorizarea cancerului de san, de aceea ei recomanda utilizarea ,in special de catre femei, a deodorantelor fara saruri de aluminiu. Deodorant fara saruri de aluminiu, de fapt e natural 100%

In interiorul nucleului celulelor pielii, exista rezerve ale reintineririi si refacerii dermului si epidermului, dar cu timpul aceste substante isi pierd din rezervele energetice celulare din cauza diversilor radicali liberi. Astfel, rezervele nu se mai activeaza, elasticitatea scade treptat, apar pete, riduri.

Parabenii, acesti compusi blamati, sunt un tip de substanţe folosite pentru a conserva produsele cosmetice, medicamente si alimente. S-au folosit inca din anul 1920 insa nu s-a expus mediatic atat de mult acest fenomen, totul ascunzandu-se in spatele reclamelor, promotiilor si publicitatii iar lipsa detinerii de informatii de catre oameni a ajutat mult acest fenoment. Parabenii obtinuti artificial sunt cei de care trebuie sa ne ferim, acestia poarta denumirea stiintifica de paraoxibenzoati.

Acestea sunt substanţe cu rol de conservare a produsului gasite in sampoane, creme hidratante, deodorante, sapunuri si in geluri de dus sub denumirile lor stiintifice: metilparaben, propilparaben, benzilparaben, butilparaben, etilparaben sau isobutilparaben. Expertii recomanda o concentratie de maxim 0,5% de parabeni in produsele cosmetice utilizate frecvent. Este ideal sa ne folosim de resursele din bucatarie nu doar pentru a ne hrani ci si pentru a ne hidrata si tenul. Cu informare si multa grija putem realiza adevarate comori de sanatate si mentinere a tineretii.