Acasă Sanatate Consumul de alcool ii face pe oameni sa se simta mai atractivi!

Consumul de alcool ii face pe oameni sa se simta mai atractivi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Orice persoana care consuma alcool are impresia ca este mai atragatoare, dar cu siguranta este o iluzie, potrivit unor studii care arata ca pana si ideea de a bea ii face pe oameni sa se supraaprecieze.

Un prim studiu a fost efectuat intr-un bar din Franta, in randul a 19 clienti – barbati si femei -, care au fost rugati sa spuna cat de bine cred ca arata si sa sufle intr-o fiola. Cu cat se imbatau mai tare, cu atat se credeau mai atragatori, a relevat studiul publicat in Journal of Individual Differences, relateaza dailymail.co.uk.

In cadrul celui de-al doilea experiment, fiind informati ca iau parte la o degustare pentru lansarea unei noi bauturi mentolate si cu lamaie, 86 de barbati tineri au consumat varianta cu alcool sau fara a acesteia, fara sa stie insa ca au fost impartiti astfel. In ambele grupuri, unora li s-a spus ca bautura contine alcool, altora ca este non-alcoolica.

Dupa o scurta pauza, pentru a lasa alcoolul sa isi faca efectul, participantii la studiu au filmat „o reclama” pentru noua bautura. Apoi li s-a cerut sa se uite la inregistrare si sa spuna cum li se pare ca arata. Toti cei care credeau ca au consumat alcool, chiar daca nu toti chiar bausera, si-au dat note mai mari decat ceilalti.

Cercetatorii francezi, americani si olandezi care au efectuat studiul au considerat ca amintirile cu vedete de cinema filmate la un pahar ii fac pe oamenii sa asocieze bautura cu un aspect atragator.

Studii realizate anterior au aratat ca, atunci cand beau, oamenii au tendinta sa ii considere pe cei din jur mai atragatori. Un studiu britanic a contrazis insa teoria, relevand ca barbatii nu le vad pe femei mai frumoase dupa ce au consumat alcool. „Nu a fost nicio diferenta – barbatii erau la fel de lipsiti de capacitatea de a discerne ca intotdeauna”, au spus cercetatorii de la Leicester University.