Presedintele Klaus Iohannis afirma ca trebuie sa existe o finantare adecvata a sistemului de sanatate si o mai buna organizare, in contextul in care, anual, in Romania sunt diagnosticate peste 80.000 de noi cazuri de cancer si mai mult de 50.000 de decese din cauza acestei boli nemiloase.

„Astazi marcam Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului, boala nemiloasa care curma milioane de vieti pe intreaga planeta. La nivelul Uniunii Europene, cancerul reprezinta principala cauza de imbolnavire si a doua cauza de deces, iar in Romania sunt peste 80.000 de cazuri noi diagnosticate si mai mult de 50.000 de decese in fiecare an. Aceasta stare de fapt trebuie combatuta, in primul rand, printr-o finantare adecvata a sistemului si o mai buna organizare. Depistarea precoce si tratamentul corect pot duce la evitarea decesului prin cancer la un numar semnificativ de bolnavi”, a scris Iohannis, joi, pe Facebook.

El precizeaza ca Romania se alatura campaniei demarate de Uniunea Internationala pentru Controlul Cancerului, ale carei principale scopuri sunt reducerea numarul de imbolnaviri, tratarea cu succes si cresterea calitatii vietii a cat mai multor pacienti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.