Romania va primi armament greu din Statele Unite ale Americii pentru a contracara un eventual atac al rusilor. Echipamentele desfasurate preventiv de SUA vor include circa 250 de tancuri Abrams, vehicule de lupta Bradley si obuziere autopropulsate. Mai mult, odata cu suplimentarea trupelor din Europa, SUA vor sa aduca si misteriosul avion de vanatoare invizibil F-22.

Un oficial din Ministerul Apararii de la Moscova a declarat ca desfasurarea de tancuri si armament greu in state membre ale NATO la granita cu Rusia ar reprezenta cea mai agresiva actiune americana de la sfarsitul Razboiului Rece.

Presedintele Vladimir Putin a anuntat chiar ca “fortele nucleare ruse vor fi dotate, in 2015, cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale”.

Mai mult, Polonia si Romania devin in mod automat tinte potentiale pentru Moscova, deoarece gazduiesc elemente ale scutului american antiracheta, a afirmat miercuri secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Evgheni Lukianov, scrie Libertatea.

Unii analisti militari considera ca asistam la o etalare de tehnica militara care nu a fost testata inca in conflicte reale. Lucru care nu este chiar imbucurator. Despre unele din armele pregatite sa intervina intr-un eventual conflict deschis nici macar nu s-a auzit pana acum.

Este vorba despre rachetele invizibile, adica acelea care nu pot fi vazute de radarele inamice decat in momentul impactului. In cazul unui avion, de pilda, care este atacat cu o asemenea racheta, pilotul nu vede pe radar ca este ceva pe urmele lui decat atunci cand este prea tarziu.

“Marea Britanie a dezvoltat, incepand cu anul 2000, un nou sistem de rachete. Cel mai performant este Supersonic Antiship Missile. Este vorba de rachete cu tehnologie stealth antinavale nedetectate de radar si care au obtinut clasificarea de cel mai inalt grad de securitate in rezistenta la ECC (contramasuri electronice) si la dispozitive- capcana folosite in ofensiva antiaeriana. Raza acestor rachete este de 180 km. Sunt arme supersonice cu viteza foarte mare, care reduc la minimum riscul de interceptare. O alta racheta tactica de mare capabilitate folosita in marina militara a Regatului Unit este ASTER. E vorba de un sistem aerodinamic conventional de control, care poate intercepta si distruge alte rachete. Reprezinta un sistem de rachete cu actiune combinata si multiple tinte, avand o viteza de 800 m/s. Iata ca statele dezvoltate din cadrul NATO au nu doar avioane invizibile care folosesc tehnologie stealth, ci si rachete invizibile care sunt mai putin cunoscute de opinia publica”, ne-a declarat analistul militar Sebastian Sarbu, vicepresedinte al Academiei Nationale de Securitate si Organizarea Apararii, expert in cadrul Centrului International de Criminalitate Informationala din SUA.

Un alt sistem de mare precizie care poate efectua bombardamente devastatoare e MLRS (Multiple Launch Rockets System). Fiecare racheta poate duce 50 de bombe capabile sa distruga tancuri de top. Acest sistem poate ghida rachete catre tintele inamice in numar de 12/minut, pe o raza de 30 km.

“Costurile reduse ale acestei rachete asigura viitorul ei si al armelor navale «de suprafata »”, a adaugat Sebastian Sarbu.

Si misteriosul avion de vanatoare F-22 vine in Europa de Est>>>>>> CITESTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.