Acasă Stirile zilei AL-QAIDA intentioneaza sa lanseze cateva ATACURI TERORISTE impotriva avioanelor de pasageri americane!

AL-QAIDA intentioneaza sa lanseze cateva ATACURI TERORISTE impotriva avioanelor de pasageri americane!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Al-Qaida intentioneaza sa lanseze cateva atentate teroriste impotriva avioanelor de pasageri americane, avertizeaza serviciile secrete americane.

Potrivit unor experti americani citati de site-ul israelian Ynetnews, liderul retelei teroriste Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a trimis in Siria militanti din zonele tribale pakistaneze pentru a forma o celula terorista – Khorasan – specializata in recrutarea de islamisti europeni si americani care au pasapoarte necesare pentru a urca la bordul avioanelor spre Statele Unite. Celula terorista Khorasan este formata in cadrul Frontului Al-Nusra, filiala siriana a retelei Al-Qaida.

„Acest grup, Khorasan, reprezinta o potentiala amenintare pentru teritoriul Statelor Unite”, a confirmat James Clapper, directorul Agentiei Nationale de Informatii din SUA.

Potrivit analistului CNN Paul Cruickshank, unul dintre militantii trimisi de la frontiera dintre Afganistan si Pakistan in Siria este Abdelrahman al Jahani, de origine saudita. El face parte din structura de conducere a retelei Al-Qaida si are sarcina de a pregati atentate impotriva Statelor Unite.

In ultimii cinci, organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia a incercat de cinci ori, fara succes, sa doboare avioane de pasageri care zburau spre Statele Unite.

Oficiali americani atrag atentia ca exista o concurenta puternica intre militantii Al-Qaida din Siria si grupul terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Levant / Stat Islamic in Irak si Siria (SI/SIIL/SIIS).

„Este un scenariu extrem de ingrijorator daca cele doua organizatii teroriste incep sa concureze pentru a lansa atacuri antioccidentale. Pentru Al-Qaida, ar fi o modalitate de a ajunge din nou in atentia publica, in contextul in care in prezent este depasita de grupul Stat Islamic in aparitiile media”, explica Matthew Olsen, directorul Centrului National american pentru Combaterea Terorismului.

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria, Stat Islamic in Irak si Levant – SI/SIIS/SIIL) ocupa vaste regiuni din estul Siriei si din nord-vestul Irakului, unde a instituit un „califat islamic”. Gruparea terorista sunnita a decapitat doi cetateni americani si un britanic.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos